Ana SayfaRöportajlarİş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar---

İş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar

1 / 7
İş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar
28 Mart 2014 - 08:18 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK - FINANSGUNDEM.COM

İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral'la yaptığımız ve ekonomi gündemine bomba gibi düşen, yatırımcı cephesinde heyecan uyandıran röportajımıza devam ediyoruz. İkinci bölümde, Şirket'i ve aracı kurumları ele alıyoruz.
"Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren başta bankacılık ürünlerine talep arttı, sermaye piyasaları ürünlerine ilgi ise azaldı" diyen Erdal Aral, borsada da günlük likiditede ciddi daralmaların söz konusu olduğunu söylüyor.
Son zamanların flaş konusu aracı kurum sayısı tartışmasını hatırlatıyoruz. Söze sermayenin gücünden bahsederek giriyor Aral, sonra da beklentiyi ekliyor: "SPK Başkanı, '25-30 gibi olması gerekiyor' demişti. Bizce de olması gereken seviyeler..."
Yabancı fonları atlamıyor, önemli bir gelişmeyi anlatırken, özellikle lojistik, ambalaj ve gemicilik sektörlerine girmeyi düşünenlerin olduğunu dile getiriyor. Şube sayılarını artırdıklarını belirterek, "İş Yatırım olarak Antalya'da şube, Suadiye'de irtibat bürosu açıyoruz" diyor.

Ve sıra çok tartışılan forekse geliyor. Erdal Aral ikinci günün bombasını da forekste patlatıyor: "Biz de yapıyoruz ama biz foreksi yatırım aracı olarak görmüyoruz. Hemen hemen tamamı ya da önemli kısmı spekülatif..."
Sektörün önemli aktörlerinden, İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, Finans Gündem'e konuşuyor. Hem de gündem yaratacak bomba gibi uyarılarla, ayrıntılarla... 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster