Ana SayfaRöportajlarİş Yatırım'dan üniversitelerde BİST 100 yarışması---

İş Yatırım'dan üniversitelerde BİST 100 yarışması

1 / 6
İş Yatırım'dan üniversitelerde BİST 100 yarışması
21 Nisan 2014 - 07:52 www.finansgundem.com

KAYHAN ÖZTÜRK- FINANSGUNDEM.COM

İş Yatırım üniversitelerle işbirliği yaparak finansal okur yazarlılığı geliştirmek adına 'sosyal sorumluluk projesi' olarak bir 'portföy yarışması' düzenliyor. 21 Nisan’da (bugün) başlayacak portföy yarışması 26 Mayıs’a kadar devam edecek. İlk etapta Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Yaşar Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülecek bu proje kapsamında öğrencilerin oluşturduğu ekipler BİST 100 hisse senetlerine yatırım yaparak yarışacaklar.

TradeMaster Yatırım Yarışması’nın, İş Yatırım’ın uluslararası piyasalara erişim platformu TradeMaster’ın, üniversitelerde kurulu olan  TradeCenter’ları aracılığıyla yapılacağını söyleyen İş Yatırım Pazarlama Müdürü Can Pamir, yarışmanın finansal okur yazarlığın artırılmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Pamir’in verdiği bilgiye göre bu yarışmalara katılım, üniversitelerin belirleyeceği takımlar halinde olacak. İlginin ve rekabetin olumlu yönde artırılması amacıyla bu takımların performansları önceden belirlenmiş getiri ve risk kriterlerine göre, haftalık bazda ölçülerek gerek yarışmacılara gerekse sosyal medyadaki takipçilere duyurulacak.

Yarışma boyunca dönemsel toplantılarda akademisyenler ve İş Yatırım uzmanları, öğrencilerin performanslarını ve yatırım stratejilerini değerlendirerek yönlendirmelerde bulunacaklar. Yarışmanın hedefi ise genç neslin finansal piyasalarda bilinçli yatırım yapmasının teşvik edilmesi...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster