Ana SayfaRöportajlarİş dünyasına önemli ‘risk’ uyarıları---

İş dünyasına önemli ‘risk’ uyarıları

8 / 8
İş dünyasına önemli ‘risk’ uyarıları
22 Nisan 2015 - 11:45 www.finansgundem.com

SADECE TESPİT DEĞİL ÇÖZÜM İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ

-Sürdürülebilirliği yaymak için nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz

 Bikem Kanık: Sendikalarda, sivil toplum kuruluşlarında seminerler veriyoruz. Hem farkındalık yaratmak için hem de risk yönetimdeki sürdürülebilirliği anlatmak için. Önümüzde ki ay oluklu mukavva sektöründe seminerimiz var.  Ayrıca bizim İş sağlığı güvenliği riski çıkarsa o konuda uzman, ortaklık yaptığımız şirketler var. Çevre riskleri için bir şirket ortağımız, iş sağlığı güvenliği için de o konuda uzman bir şirket ortağımız var. Yani risk konusuna göre de ayrı çalışmalar yapıyoruz. Sadece tespit değil çözümü için de çalışıyoruz.

-Sizin çalıştığınız borsada işlem gören şirketler var mı?

Bikem Kanık: Evet, halka açık şirketler var. Risk yönetimi danışmanlığını yapıyoruz, rapor bazında destek veriyoruz. Uluslararası dev olan bir şirketimiz ki risk yönetimi dEpartmanları var ama çeşitli dönemlerde dışarıdan bir göz olarak bizden danışmanlık desteği alıyorlar. ‘Biz bunu yapıyoruz, nasıl yaptık, gelin bir bakın’ gibi… 2-3 senede bir davet ederler, biz buna ‘olgunluk analizi’ diyoruz. (FOTOĞRAFLAR/GÖKHAN TAŞÇI)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reality22 Nisan 2015 12:44

    Halka açık şirketlerde çok uç işlemler yapmalarına rağmen Bazı patronlar çok korunuyor bazılarına çok kolay ceza uygulanıyor. Kervansarayda turkiye borsa tarihinin en uç ve farklı farklı bitelikli çok sayıda yatırımcı söğüşleme işlemleri yapılmış am hiç kimse ciddi br yaptıra gidememiş.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster