Ana SayfaRöportajlarİş dünyasına önemli ‘risk’ uyarıları---

İş dünyasına önemli ‘risk’ uyarıları

6 / 8
İş dünyasına önemli ‘risk’ uyarıları
22 Nisan 2015 - 11:45 www.finansgundem.com

BİZ BU KONUDA ANTRENMANLI BİR ŞİRKETİZ

-Bu işi yapan şirketler arasında sizinle onlar arasındaki farklılık olarak neler farklı?

Bikem Kanık: Birincisi bizim ekibimiz risk yönetimi uzmanlarından, risk yönetimi yapmış kişilerden kurulmuş. Genelde bu çalışmaları ya bağımsız denetim şirketlerinin altındaki şirketler yapıyor ya da sigorta şirketleri. Bizim bu konuda uzmanlaşmış ekspertizimiz var. Ayrıca çok sayıda şirkete uzun süreli danışmanlık, risk müşavirliği gibi hizmetler sunduğumuzdan antrenmanlıyız.

-Sektörlere göre fark ediyor mu bu işi talep edenler?

Bikem Kanık: Bazı sektörlere göre değişiyor, farklı sektörlerde farklı konular önemli hale geliyor. Mesela inşaat olsun çimento olsun, ağır sanayi sektörleri ciddi şekilde yıllardır ilgileniyorlar ama onlar daha çok fiziksel riskin üzerinde duruyor. Perakende hizmet sektöründeki şirketler, tekstil sektöründeki şirketler ise daha çok olayın diğer mağazacılık risklerindeler. Yani şirketin faaliyet alanına göre değişiyor. Bizim yaptığımız çalışmalar da değişiyor.

-Şirketin büyüklüğü, küçüklüğü de etkiliyordur o zaman.

Bikem Kanık: Kesinlikle. Ancak orada bir avantajımız var bizim. Biz bu ürünü, çok küçük veya büyümekte olan şirkette ya da bununla ilgili hiçbir çalışması olmayan bir aile şirketinin bile başlayabileceği şekilde küçük modüller haline getirdik. Artık onların da faydalanıp yavaş yavaş öğrenip yürüyebilecekleri bir sistem olacak.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reality22 Nisan 2015 12:44

    Halka açık şirketlerde çok uç işlemler yapmalarına rağmen Bazı patronlar çok korunuyor bazılarına çok kolay ceza uygulanıyor. Kervansarayda turkiye borsa tarihinin en uç ve farklı farklı bitelikli çok sayıda yatırımcı söğüşleme işlemleri yapılmış am hiç kimse ciddi br yaptıra gidememiş.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster