Ana SayfaGündemİmar affında 4 senaryo 4 çözüm---

İmar affında 4 senaryo 4 çözüm

1 / 10
İmar affında 4 senaryo 4 çözüm
08 Haziran 2018 - 11:57 www.finansgundem.com

İskânı olmayan yapıları yasal hale getirecek Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurular bugün başlıyor. Peki vatandaş imar barışıyla ilgili nasıl bir yol izlemeli?

İmar affı 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları kapsayacak. Bu tarihten sonra yapılarda bir değişiklik yapılıp yapılmadığı hava fotoğraflarıyla kontrol edilecek. Ya da vatandaşın beyanıyla belediylerin elindeki kayıtlar karşılaştırılacak. Yalan beyanda bulunanların Yapı Kayıt Belgesi için ödediği bedel yanacak. Düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 olarak belirlendi.

Kat mülkiyetine geçmek isteyenler ise Yapı Kayıt Belgesi için ödedikleri tutar kadar bir ücreti ödeyecekler. Ancak kat mülkiyetine geçmek için tüm hak sahiplerinin onayının alınması gerekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster