Ana SayfaRöportajlarİmam Altınbaş’tan Finans Gündem’e şok açıklamalar---

İmam Altınbaş’tan Finans Gündem’e şok açıklamalar

1 / 8
İmam Altınbaş’tan Finans Gündem’e şok açıklamalar
30 Eylül 2014 - 11:53 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM


Dünyada yüz milyar doları aşan bir sektör mücevher. Aynı zamanda tüm dünyada üretim, dağıtım ve pazarlama bölümleriyle büyük bir istihdam yaratan bir sektör.  Ve bu sektörün Türkiye’deki en önemli aktörlerinden biri Altınbaş.  Mücevher sektörünün oscarı sayılan Luxury Lifestyle Awards ödülünü alan ilk Türk.  Yoğun emek, global rekabette cesaret ve ve vizyon isteyen zorlu bir sektörde geçtiğimiz son üç yılın Türkiye ihracat rekoruna imza atan dev bir marka. Dev marka çünkü tasarım, zanaat yeşeren toprakların, hikayesi zengin kültürün, Anadolu’nun muhteşem ruhuyla koşan, çoşan bir marka olarak dünyaya kafa tutuyor. Dev marka çünkü oyunu dünya çapında oynuyor. Zaten İmam Altınbaş da, “80’den fazla ülkeye doğrudan ihracat yapıyoruz.

 Türkiye’den Avusturalya’ya, Katar’a kadar 120 mağazamız var. 1000 satış noktasında da Altınbaş temsil ediliyor” diye konuşuyor. 
Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş’la, şirketin Nuruosmaniye’deki merkez binasında buluşuyoruz. Gündemimiz altın sektörü, rekabetin dişli çarklarında Türk altıncılığının yeri. Bu konuda çok rahat İmam Altınbaş. “Tek rakibimiz İtalya” diyor ama Çizme’deki tasarım ustası kuyum dünyasına Türkiye’nin kültür zenginliği, usta işçiliği ve Batı’ya kıyasla ucuz emekle fark attığını söylüyor. Bu arada sohbette ilginç bir nokta ortaya çıkıyor. Altınbaş’ın söylediğine göre İtaya, Çin, Hindistan ve Kore Türkiye’ye çalışıyor! 


Konuşmanın ikinci kritik gündemi ise, kuyumculukta kredi kartlarına getirilen taksit yasağı. Sesinden, yüz hatlarından, seçerek kullandığı kelimelerden ortaya çıkan sonuç şu: Başta Altınbaş, tüm sektör bu yasaktan muzdarip. 500 bin dolar -1 milyon dolar yatırımlı aklı başında bir atölyenin 200, 300 kişiye istihdam sağladığını düşünürseniz, sıfır taksitli hayatın faturası yüzde 40 daralmanın şiddetini de kavrayabilirsiniz.  Ancak konuşmasının devamında açtığı paragraf, bu noktada flaş bir gelişmenin habercisi. Krizin sıkıntısını ifade ederken yüze vuran gerginlik bir anda yerini sıcaklığa bırakıyor. Çünkü İmam Altınbaş,  “Birliklerimizle, odalarımızla el ele verip yaptığımız kulis çalışmalarında çok şükür başarılı olduk sayılır. Kredi kartına sıfır taksiti kaldırıyorlar” diyor.


Dünya Mücevherat Konfederasyonu (CIBJO)'nun, yönetimine seçilen ilk Türk, Türkiye Kuyumculuk Meclisi Başkanı, Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı, mücevheratın usta ismi, ‘altın’ adam İmam Altınbaş, Finansgundem.com’un sorularını yanıtlıyor…
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • golds 30 Eylül 2014 19:25

    başkan golds durumu ne acaba dolandırıldıkmı halen inanamıyorum dünya devi diyorlardı onun için yalanmıydı herşey

  • goldsmaduru30 Eylül 2014 18:50

    zamanında goldsıda çok şişirdiler dünya devi dediler elimize verdiler

  • ferat aydın30 Eylül 2014 16:55

    Bu kadar büyük şirketin ne kadar vergi verdiğini çok merak ettim doğrusu... Herhalde bir asgari ücretli kadar ancaktır... :))

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster