Ana SayfaRöportajlarHüseyin Özkaya’dan Moody’s bombası---

Hüseyin Özkaya’dan Moody’s bombası

4 / 8
Hüseyin Özkaya’dan Moody’s bombası
27 Ağustos 2014 - 08:55 www.finansgundem.com

ÖZEL SEKTÖRDE BORÇ KRİZİ RİSKİ GÖRMÜYORUM

Finansgundem.com: Büyüme beklentilerindeki yeni rakamları nasıl buluyorsunuz? Büyümede sizin beklentiniz nedir?

Hüseyin Özkaya: Mayıstan beri açıkçası birçok kuruluş büyüme beklentilerini yüzde 2’lerden yüzde 3’lere çıkardı. Bizim beklentimiz başından beri yüzde 3.1’di, şimdi onu değiştirmek için bir neden göremiyorum. Belki biraz daha altında ya da üstünde olabilir. Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeler çok önemli. Tek başına bizdeki gelişmeler ya da tek başına dünyadaki gelişmeler yeterli olmaz, ikisinin bir araya gelmesi gerekiyor. Hangi oranda geldiği önemli değil ama hangi şiddetle geldiği önemli. Meksika, Brezilya, Endonezya, Arjantin’in çok etkilendiği bir gelişme bizi de olumsuz etkileyecektir.

Finansgundem.com: Özel sektör tarafında borç krizi riski görüyor musunuz?

Hüseyin Özkaya: Yabancı para borçlanmanın artmaması kaydıyla borç krizi riski görmüyorum. Şu an bir denge var. Şirketlerimiz gerçekten iyi bir sınav verdiler. Özellikle orta ve büyük ölçekli şirketlerimiz… Tabi onların da kar sorunu var birçok sektörde olduğu gibi… Zaten ilk 5’e baktığımızda kar eden firmaların sayısının azaldığını, zarar edenlerin arttığını görüyoruz, bu da çok doğal. Sorunlu kredi oranlarında çok büyük bir artış görmeden borç krizinin başladığını düşünemem. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster