Ana SayfaLeasing-FaktoringHulki Kara’dan ‘Dijital faktoring’ müjdesi---

Hulki Kara’dan ‘Dijital faktoring’ müjdesi

7 / 9
Hulki Kara’dan ‘Dijital faktoring’ müjdesi
21 Haziran 2017 - 07:42 www.finansgundem.com

HIZLI, OPERASYONEL MALİYETİ DÜŞÜK VE UYGUN FİYATLI FONLAMA İMKANI

-Buradaki amaç nedir?

Hulki Kara: Bir büyük alıcı firma ve genellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmelerden oluşan çok sayıda tedarikçisini düşünün. Bu ölçekteki tedarikçilerin, teminat üretme kapasiteleri, bilanço yapıları itibarıyla finansmana erişimleri kolay değil ve yüksek maliyetli oluyor. Doğal olarak biz de buradan hareket ederek; büyük ölçekli alıcının kredibilitesine dayalı olarak, bu alıcının garantisiyle ve kredi fiyatıyla tedarikçilerin kestiği faturaları bu platform üzerinden garanti ve finansman hizmetine tabi tutacağız. Bu kapsamdaki alıcı sisteme fatura girdiği andan itibaren, ticarete konu mal veya hizmeti aldığını ve vadesinde fatura bedelini ödeyeceğini teyit ediyor olacak. Doğal olarak tedarikçiler bu platforma girdikleri anda kendi faturalarını sistem üzerinden görüp bir tuşa bastıklarında, alıcılarının kredibilitesine göre fiyatlanacaklar ve çok kısa sürede finansmana erişim imkânına sahip olacaklar.

Bu yapı, küçük ve orta büyülükteki işletmelerimize hızlı, operasyonel maliyeti düşük ve uygun fiyatlı fonlama imkânı yaratacak. Bugün dünyadaki gelişmiş ülke uygulamalarına baktığınız zaman, faktoring işlemlerinin buna benzer platformlar üzerinden yapıldığını görürsünüz. Bizi çok heyecanlandıran bir proje ve sektör olarak hedefimiz, yıl sonu itibariyle faaliyete geçirebilmek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster