Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıHangi bankalar daha çok etkilenecek---

Hangi bankalar daha çok etkilenecek

3 / 3
Hangi bankalar daha çok etkilenecek
09 Ekim 2013 - 15:39 www.finansgundem.com

İş Yatırım bankacılık analisti Kutluğ Doğanay da hem mevcut düzenlemeler, hem de dün Babacan tarafından açıklanan ve üzerinde çalışıldığı söylenen düzenlemelerle ilgili olarak, bütün olarak bakıldığında yolda olan makro-ihtiyati önlemler özellikle kredi kartlarında ağırlığı olan bankaların bilançoları üzerinde etkisi olacağını belirterek, "Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank ve Bank Asya için negatif olurken; TSKB, Albaraka Türk ve Halkbank bu önlemler karşısında daha dayanıklı dörünüyor" dedi.
Babacan, dün akşamki açıklamasında, kredi kartları ve bazı tüketici kredilerinde taksit sayısına sınırlama getirileceğini belirterek, "BDDK tarafından alınan kararlar banka bilançolarını etkileyecek. Bunların etkisini BDDK göz önüne alıyor ancak krediler toplam mevduatın üzerinde, buradaki artış hızına dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.
Global Menkul Değerler analisti Sevgi Onur yayımladığı notta, tüketici kredisi portföyü ağılıklı olan bankaları olumsuz etkileyebileceğini belirterek, bunlar arasında Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası'nın olumsuz; Halkbank'ın ise pozitif etkilenebileceğini ifade etti.
Yatırım Finansman tarafından altı aylık mali tablolar üzerinden derlenen verilere göre; Akbank'ın toplam kredileri içinde kredi kartlarının payı yüzde 14, Garanti'nin yüzde 11.5, Halkbank'ın yüzde 2.5, Vakıfbank'ın yüzde 3.9, Yapı Kredi'nin ise yüzde 17.1 seviyesinde bulunuyor.
Toplam krediler söz konusu dönemde Akbank için 98.61 milyar lira, Garanti Bankası için 106.4 milyar lira, Halkbank'ın 73.34 milyar lira, Vakıfbank'ın 77.14 milyar lira, Yapı Kredi'nin 83.98 milyar lira.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 2014 banka hisseleri yılı değil09 Ekim 2013 21:43

    banka hisselerinin endeks üstündeki ağırlıkları çoktaaan azaltılmalı idi.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster