Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıHangi bankalar daha çok etkilenecek---

Hangi bankalar daha çok etkilenecek

1 / 3
Hangi bankalar daha çok etkilenecek
09 Ekim 2013 - 15:39 www.finansgundem.com

Krediler ve kredi kartlarına yönelik yeni düzenlemelerden; kredi kartı portföyü yüksek özel bankaların daha fazla; KOBİ kredi portföyü yüksek olan bankaların ise daha az etkilenmesi bekleniyor.
Hükümet, Orta Vadeli Program (OVP) ile ekonominin en kırılgan noktalarından biri olan cari açığı azaltmayı ve tasarrufları artırmayı öncelikleri arasına alırken; tüketime dönük krediler ve kredi kartları kullanımına sınırlamalar getirilmesinin bu alana yoğunlaşan bankalarda baskı yaratması, yönünü KOBİ'lere ve ihracat kredilerine çeviren bankalar için avantajlı olması bekleniyor.
Tasarrufları artırmak ve dolayısıyla cari açığı azaltmak amacıyla BDDK'nın tüketici kredileri ve kredi kartlarının kullanımına sınırlamalar getirmeyi hedefleyen düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlanırken; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün yaptığı açıklamada, kredi kartları ve bazı tüketici kredilerinde taksit sayısının sınırlanması çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Analistler, özellikle kredi kartı portföyü yüksek özel bankaların daha fazla; KOBİ kredi portföyü daha yüksek olan bankaların ise daha az etkilenmesinin beklendiğini ifade ederken; bu etki sabah bankacılık hisseleri üzerinde de hissedildi.
Bankacılık sektör hisseleri bugün saat 1440 itibariyle yüzde 1.79 kayıpla hareket ederken, bireysel bankacılıkta önde gelen bankalardan Yapı Kredi Bankası'nın hisseleri yüzde 2.19, Garanti Bankası'nın  yüzde 2.35, Akbank hisseleri yüzde 2.14 aşağıdaydı. KOBİ bankacılığında önde gelen bankalardan Halkbank hisseleri dünkü
kapanış seviyesinde hareket ediyordu.
Analistler, BDDK'nın Resmi Gazete'de yayımlandığı düzenlemelerin daha önce fiyatlanmış olmasına rağmen, Babacan'ın açıkladığı ve kredi kartları ile tüketici kredilerine dönük yeni düzenlemeleri içeren çalışmaların kredi kartı portföyü yüksek banka hisselerinde baskı yaratmasını beklediğini söylediler.
 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 2014 banka hisseleri yılı değil09 Ekim 2013 21:43

    banka hisselerinin endeks üstündeki ağırlıkları çoktaaan azaltılmalı idi.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster