Ana SayfaYaşam-MagazinHam petrolün içinde yüzerek şifa arıyorlar---

Ham petrolün içinde yüzerek şifa arıyorlar

1 / 3
Ham petrolün içinde yüzerek şifa arıyorlar
13 Nisan 2019 - 11:43 www.finansgundem.com

Azerbaycan'ın Naftalan bölgesinde çıkan ham petrol, bazı hastalıkların tedavisinde destek amaçlı kullanılıyor. Bölgedeki sağlık merkezlerinde uygulanan petrol banyolarının, özellikle sedef, egzama, eklem rahatsızlıkları, kadın hastalıkları ve romatizma gibi sorunlarda etkili olduğu belirtiliyor.

Tedavi için gelen hastalar, öncelikle doktor kontrolünden geçiriliyor. Hastaya uygulanacak tedavi, petrol banyosunun süresinden petrolle masaja, fizik tedavi hatta yiyeceği yemeklere kadar tamamen doktor kontrolünde gerçekleşiyor. Petrol banyosunun süresi en fazla 10 dakika olurken, petrolün sıcaklığının vücut ısısıyla aynı, yani 36 ilâ 38 derece olmasına dikkat ediliyor.

Petrol banyosunun yapılacağı mekana girildiğinde hissedilen ağır koku dolayısıyla banyonun hiç de kolay olmadığı anlaşılabiliyor. İçerisi ham petrolle doldurulmuş küvete hasta başı dışarıda kalacak şekilde giriyor. Doktorun belirlediği süre kadar ham petrolün içerisinde kalan hastanın banyodan çıkması da oldukça meşakkatli bir süreç. Vücudun petrolle kaplanan bölgeleri, öncelikle bir ayakkabı çekeceği yardımıyla sıyrılıyor. Daha sonra emiciliği normal peçeteden daha fazla olan özel bir kağıtla vücudun tamamı siliniyor. En sonunda ise özel bir şampuanla vücut tamamen yıkanıyor. Tüm temizlik işlemlerine rağmen vücutta belirli bir miktar petrol atığı kalması sebebiyle banyodan birkaç gün sonrasına kadar beyaz kıyafet giyilmemesi tavsiye ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster