Ana SayfaRöportajlarHaluk Sur emlak dünyasını anlattı---

Haluk Sur emlak dünyasını anlattı

1 / 8
Haluk Sur emlak dünyasını anlattı
26 Aralık 2014 - 10:50 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkışlarıyla son dönemin en büyük tartışması ‘sanayi mi, inşaat mı?’ konusunda ünlü ve usta bir isim diyor ki, “10 sene önceye baktığımızda yaklaşık 2 milyar dolar mertebesinde olan inşaat sanayi malzemecilerinin ihracatının bugün eriştiği rakam 22 milyar dolar. Bunun içinde demir, çelik, tuğla, cam, çimento, elektronik mekanik aksam vs. inşaatın A’sından Z’sine kadar her türlü şey var. Peki, o zaman hani inşaat sektörü, sanayi sektörünün önünde engeldi!”.

Sözlerin sahibi Haluk Sur, ‘emlak’ dünyasının sözü dinlenen, tecrübeli, ‘başkan’larından. GYODER’de uzun yıllar görev yapan, imzasını attığı Türkiye’nin önünü açan projelerde sektöre projeksiyon tutan, görüşleriyle ataklık kazandıran Haluk Sur’la, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cushman & Wakefield’de buluşuyoruz.

“Emlak sektörünün son çeyreği nasıl geçti? Cushman & Wakefield'in 2014 raporunda neler yer alacak?” sorularımdan biri. Önemli bir noktada görüşlerini almak istiyorum. Haluk Sur ise, bir centilmenlik örneği göstererek yanıtı konunun uzmanı Cushman&Wakefield Research Departmanı Direktörü Dilek Pekdemir’e bırakıyor.

Kentsel Dönüşümü masaya yatırıyoruz. Dünyanın en büyük özel sermayeli gayrimenkul hizmetleri şirketinde, şirketin Türkiye’deki liderlik vasıflarını daha da güçlendirmek için görev alan Haluk Sur, 7 milyon konutu kapsayan dev proje için, “Uzun soluklu bir yürüyüş. Çılgın bir proje. İçinde her türlü gelir grubundan, her türlü kültür seviyesinden, her türlü sosyolojik birimden insan faktörü var. Hepsinin beklentileri, kaygıları, düşünceleri, hayat bakışı benzer ya da çok farklı. Bunların hepsini yönetebileceğiniz bir şehir sosyolojisi içinde ele almak zorunda olduğunuz bir süreç” diye konuşuyor.

Kentsel Dönüşüm’ün en büyük ayağı ise İstanbul. Peki, İstanbul hakkında neler düşünüyor Sur? Bir yıl önce yaptığım röportajla bugünkü vereceği cevaplar arasında nasıl bir fark olacak? Merak ediyorum. Soru soruyu kovalıyor, yanıtlar ardı ardına patlıyor.  Cushman & Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Sur’la inşaat ve gayrimenkul sektöründeki gelişmelerden yabancılara konut satışına kadar Türkiye’nin son bir yılını konuşuyoruz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kupon27 Aralık 2014 12:37

    peki kupon arsalar ne olacak? yine ona sorulmadan kupon arsa verilmeyecek mi?

  • YORUMCU26 Aralık 2014 11:29

    Sn. Sur'a katılıyorum, beton yığınına boğulmuş semtlerde dönüşüm yapılırken mutlaka yeşil koridorlara (park) yer verilmeli...

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster