Ana SayfaRöportajlarHalkın gerçek sorunu pahalılık ---

Halkın gerçek sorunu pahalılık

1 / 8
Halkın gerçek sorunu pahalılık
07 Mart 2013 - 17:07 www.finansgundem.com

Bir ‘banka’ olarak değil bir ‘Cumhuriyet kurumu’ olarak tanımladığı İş Bankası’nda 35 yıl çeşitli kademelerde çalışan, genel müdürlükten emekli olduktan sonra bakanın Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen Ersin Özince, ekonominin geleceğini bugünkü verilerin değil bilim ve teknolojinin belirleyeceğini, Türkiye’nin ekonomide rekabetci konumunu yitirmek üzere olduğundan kaygı duyduğunu, ülkede pek çok konuda polemik ve kavgaların olduğunu ancak halkın gerçek sorununun hayat pahalılığı ve sürdürübelir istihdam olduğunu, gayrimenkul fiyatlarının gerek arsa gerek inşaat olarak fazla yükseldiğini, bizim gibi gelişen ekonomilerde paranın bu kadar toprağa yatırlmasının ekonomi için iyi olmadığın ve gayrimenkule yönelen paranın menkule dönüşmesini sağlayacak araçların yaratılması gerektiğini dile getirdi.

Ersin Özince, Rekabet Kurulu’nun kartel oluşturmaktan dolayı banka savunmalarını aldığı günlerde yapılan görüşmede, tüketicilerin çokça şikayet ettiği faiz, komisyon ve masraflardan Merkez Bankası polemiğine, Türkiye ekonomisinden Adatepe’nin çocuklarının açtığı miras davasına pek çok konuda Cumhuriyet’ten Olcay Büyükbaş Akça’nın sorularını yanıtladı…

Bankacılıkta bir kartel var mı, içinde misiniz?

Bankacılık, aşırı rekabetin olduğu bir ortam. Tabi ki münferit bazı olaylar ve tesbitler varsa otorite bunu değerlendirir. Savunmalara gelince; Bana ulaşan bilgilerden İş Bankası ile ilgil bir bulgu yok. Banka yöneticilerinin biraraya geliği bir toplantıya ben de davetli imişim ama gitmemişim. Büyük ihtimalle ben o gün balık tutmaya filan gitmişimdir.
Biz ilke olarak asla ve kata bu tür işlerin içinde olmadık, olmayaz çünkü biz banka değiliz. Bir cumhuriyet kurumuyuz. Biz illa ve illa her işin, İş Bankası’nda sonuçlanmasını değil, bilakis müşterilerimize en uygun koşullarda hizmet verilsin isteriz. Misyonumuz serbet piyasa ekonomisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının teşebbüs gücünün gelişmesidir. Bizim dışımızdaki kurumlar, bankalar ne kadar başarılı olursa onu biz kendi başarımızı olarak görürüz ve sürdürülebilirlik açısından da bu önemli. Biz farklıyız. Her yurttaşı iş bankası müşterisi yapmaya çalışmayız. Dışardan eleman transfer etmeyiz. Ne rekabet hukukunu ne de başka hukuku ihlal edecek tavır icinde olan da İşbankalı değildir...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster