Ana SayfaRöportajlarHalit Yıldız’dan çarpıcı açıklamalar---

Halit Yıldız’dan çarpıcı açıklamalar

2 / 9
Halit Yıldız’dan çarpıcı açıklamalar
02 Şubat 2015 - 08:34 www.finansgundem.com

YEREL BANKACILIKTAKİ UZMANLIĞIMIZI ARTIRDIK

Finansgundem.com: Şekerbank’ta 10 ayda damganızı vurduğunuz gelişmeler neler, anlatabilir misiniz?

Halit Yıldız: “Anadolu Bankacılığı” misyonumuz doğrultusunda 61 yıldır esnafı, çiftçileri ve KOBİ’leri desteklemeye devam ediyoruz. Bu alanlarda bugüne kadar sunduğumuz ürün ve hizmetlere son 10 ayda da yenilerini eklemeye devam ettik ve yerel bankacılıktaki uzmanlığımızı artırdık.

Nisan 2014’te sektörde bir ilke imza atarak kredi kartı ve banka kartını “Üreten Kart” adıyla tek bir kartta birleştirdik. Ticari kartlarda sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da ilk ve tek olan uygulama kapsamında, esnaf ve işletme sahipleri, ödeme noktasında harcamalarını ister kredi kartı limitlerinden isterlerse vadesiz hesaplarından “Üreten Kart” ile gerçekleştirebiliyor.

Yaz aylarında memleketlerini ziyaret eden yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza özel “Memleketim Hesabı” ürününü geliştirdik. Yurt dışında yerleşik yaşayan vatandaşlarımız, bu ürünümüz ile birikimlerini avantajlı koşullarda değerlendiriyor.

Şekerbank’ın yüksek talep doğrultusunda toplam tutarın 350 milyon TL'den 500 milyon TL'ye çıkarıldığı Ağustos 2014’teki bono ihracı Anadolulu yatırımcılardan büyük ilgi gördü. 1.000 TL’den başlayan taleplerle Türkiye genelinde 3.822 bireysel yatırımcıya ulaştık.

Hedef kitlemize krediden daha öte değer yaratmak için reel sektör, kamu ve STK’ları da dahil ettiğimiz sosyal platformlar oluşturuyoruz. Bu kapsamda başlattığımız her ayın 15’i ‘Esnaf Günü’ projesiyle tüketicileri mahalle esnafından alışveriş yapmaya yönlendirdik ve esnafımızın kapısı hep açık kalsın diye dev markaları esnaf için bir araya getirdik. Esnafa yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ‘Ahilik Hizmet Ödülü’ aldık. Bu ödül ilk kez bir bankaya sunuldu.

EKOkredi ile Türkiye genelinde binlerce konutun enerji verimliliği yatırımlarını uygun koşullarda finanse ediyoruz. Bugüne kadar 61 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdık ve 82 bine yakın konut yalıtımını finanse ettik. Böylece hem doğayı koruduk, hem de faturalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlanmasıyla boşa harcanan emeği koruduk. Şekerbank için stratejik önemi olan EKOkredi ile 2015 yılında da apartman yönetimlerinden çiftçilerimize, esnafımızdan bireysel müşterilere 10 bin yeni kişiyi enerji verimliliği yatırımlarıyla tanıştırmayı hedefliyoruz.

Apartman yönetimlerini kredilendiren ilk bankayız. Bu alandaki enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 60 milyon dolarlık kaynak sağladık. Temin edilen krediyle hem bireysel müşterilerimize hem de işletmelere enerji verimliliğinde kullanılmak üzere finansal destek sunuyoruz. 

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Hollanda Kalkınma Bankası (FMO) gibi uluslararası finans kuruluşlarının görüşlerinin de yer aldığı sürdürülebilirlik raporunu Kasım 2014’te yayımladık. Şekerbank’ın insan ve yerel kalkınma odaklı bankacılık anlayışının rakamlarla anlatıldığı rapor, Küresel Raporlama Girişimi’nden (Global Reporting Initiative; GRI) bu alanda en kapsamlı raporlara verilen ‘GRI A’ seviyesinde onay aldı.

Tarım ve yerel üretimi finanse etmek amacıyla kurulan bankamız, köyden kente göçü azaltarak tarımsal üretimi artırmak için dünyada bir ilki gerçekleştirip 2014’ün son aylarında “Aile Çiftçiliği Bankacılığı”nı başlattı. Bu kapsamda, çiftçiler tarlasını bırakıp gitmesin diye Türkiye genelinde 200’e yakın tarım bankacılığı uzmanı ile üreticilerin gelirini artıracak birçok ürün ve proje sunuyoruz. Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünerek küçülmesi, sulama olanaklarının kısıtlı olması, modern tarım tekniklerinin uygulanmaması gibi nedenlerle geliri azalan ve köyünü terk eden çiftçiye 5 ila 10 yıla varan vadelerle sektörde ilk olan imkanlar tanıyoruz. Kırsalda yaşayan nüfusun refahını artırmayı amaçlayan bankamız, çiftçi çocuklarının üniversite eğitim giderlerinden hane halkının aylık harcamalarının finansmanına kadar ihtiyaca özel çözümler sunuyor.

Ülkemiz açısından büyük önem taşıyan turizm sektörüne yönelik “Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi”ni geliştirdik. Hem turizm sektöründe faaliyette bulunan hem de turizm sektörüyle dolaylı olarak işbirliği içerisinde olan işletmeler için hazırladığımız paket, yerel ihtiyaçlara özel geliştirilmiş bankacılık ürünleri ve indirimlerini kapsıyor. Destek paketinden daha fazla işletmenin faydalanması için Alanya, Manavgat, Antalya, Fethiye, Kuşadası, Bodrum ve Marmaris’te yerel işbirliği toplantıları düzenledik, protokollere imza attık.

Emekli maaş müşterilerine sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetlere son dönemde bir yenisini daha ekledik. “Şekerbank’ta emeklilerin yeri ayrı” sloganıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz proje kapsamında birçok ilke imza atan bankamız, başlattığı “Altın Hediyeli Emekli Maaş Kampanyası” ile 31 Mart 2015 tarihine kadar SGK emekli maaşını şubelerimize taşımayı taahhüt eden müşterilerimize bir çeyrek altın hediye ediyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eski şekerbanklı02 Şubat 2015 17:40

    kendisiyle 16 senedir tanışığım. 2 seneye yakında çalışma fırsatım oldu. kendisi gerçek bir yönetici ve Türkiye'nin açık ara en iyi kredicisi...

  • bir bilen02 Şubat 2015 12:59

    şekerbankın yıldızı parlamaya devam ediyor.sagolasın hasan basri göktan bu değeri kazandırdığın için. sizler anadolu bankacılığının gururusunuz

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster