Ana SayfaRöportajlarHacıince, et sektörüyle ilgili konuştu---

Hacıince, et sektörüyle ilgili konuştu

8 / 8
Hacıince, et sektörüyle ilgili konuştu
09 Mart 2018 - 09:04 www.finansgundem.com

“UÇAKLA İLK ANGUS GETİREN BİZİZ”

-Hacıince’nin kuruluş hikayesini anlatır mısınız?

Ahmet Hacıince: Atadan dededen, temelden hayvancı bir aileden geliyoruz. Ben 3. Kuşak aileyi temsil ediyorum. 1957’de Antalya, Alanya’da küçük bir kasap dükkânında başlayan bu uzun, ince ve zorlu yolda, kendi öz kaynaklarımızı kullanarak günümüze kadar büyüyerek sektörün söz sahibi entegre et tesislerinden biri olduk.

Çiğ ette marka olmakla ilgili ana tema, bir kere arkanızda bir çiftliğiniz olması şart. Artı çiftliğin doğuran materyal olması lazım. Sen sürekli dışarıdan dana getir, besle, kes, bu da doğru değil. Yüzde yüz müşterinin, son noktadan parayı aldım da bu mal benim diyemezsiniz. O mal fosseptiğe gidinceye kadar sizin. Buna sahip olmak yani sürdürülebilirlik için, doğuran materyale ihtiyacınız var.

2007 yılında Avusturalya’dan Agnus getirdik. Ama dünyanın bir ucundan hayvan getirmek hiç kolay değil. Mesela kiraladığımız geminin Avusturalya limanlarına yanaşması ile ilgili sıkıntı çıktı ve Agnus’ları uçakla getirmek zorunda kaldık. Ama uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na indikten sonra sorun çıktı. Havalimanında kimse o tarihe kadar uçakla hayvan ithalatı yapmadığı için kontrol nasıl yapılır bilmiyor. Düşünün uçaktan indirecek düzenek bile yok. Biz de dışarıdan düzenek kiraladık. Ama hayvanlardan biri kaçtı. Hava trafiği durdu. Jandarmalar hayvanı kovalamaya başladı. Sabiha Gökçen’in alanı kaç bin dönüm bilmiyorum ama 10-15 saat hayvanı yakalamak için uğraşıldı. Tabi Havaalanı trafiğini engelledik diye bize bir sürü ceza kestiler. Avusturalya’dan uçakla ilk Angus getiren olarak tarihe geçtik diyebiliriz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster