Ana SayfaYaşam-Magazin'Gazella gazella' türü dağ ceylanlarının varlığı artıyor---

'Gazella gazella' türü dağ ceylanlarının varlığı artıyor

3 / 4
'Gazella gazella' türü dağ ceylanlarının varlığı artıyor
17 Haziran 2019 - 11:47 www.finansgundem.com

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede tür tanımı ilk kez 2008 yılında yapılan dağ ceylanlarının her geçen yıl sayılarının artmasının sevindirici olduğunu söyledi.

İstasyonun faaliyete girmesiyle türün korunmasında çok büyük mesafeler katedildiğini ifade eden Öğünç, "Dağ Ceylanları Üretim İstasyonu kurulduktan bu yana hem etkin koruma çalışmaları yapıldı hem de bu sahada rastlaştığımız hasta, yaralı ceylanlar buradaki görevli arkadaşların yerinde ve zamanında müdahaleleriyle kurtuldu. En son yapılan 2018 yılındaki envanter çalışmasında 757 tane dağ ceylanı saymış olduk." dedi. 

Korumada Mehmetçik'in de katkısı var 

İstasyonun bulunduğu alanın askeri yasak bölge olduğunu ve Mehmetçik'in sık sık ceylanlarla karşılaştığını aktaran Öğünç, "Askeri erkanımızın müthiş bir gayreti var. Gecenin bir yarısı yeri geliyor beni arıyorlar ve 'Hasta ceylan bulduk' diyorlar. Yaralı kuş dahi bulsa arıyorlar, Mehmetçik'in hakkı ödenmez. Ceylanların bugüne kadar yaşamlarının devam etmelerini ben iki nedene bağlıyorum. Birincisi bölge askeri yasak bölge ve Mehmetçik tamamiyle şefkatiyle koruyor, ikincisi de yerel halk ceylanları kutsal bir değer olarak görüyor." diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster