Ana SayfaRöportajlarGaranti Leasing'den yat, OSB ve Google bombası---

Garanti Leasing'den yat, OSB ve Google bombası

1 / 10
Garanti Leasing'den yat, OSB ve Google bombası
06 Mayıs 2014 - 07:44 www.finansgundem.com

BERRİN UYANIK BEKAR-FINANSGUNDEM.COM

Sektörün lider şirketlerinden, 24 yıldır müşterilerine çözüm sunan, "Global şirket olma" hedefiyle çıktığı yolda stratejik ortaklıklara imza atan bir leasing deviyle sohbet ediyoruz. Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen'in konuğuyuz. Ünal Gökmen sektörün ünlü, öncü ve tecrübeli isimlerinden.  Çok şey gören, çok şey bilen bir yöneticiyle konuşmanın keyfiyle, önce leasing'i ele alıyoruz, sonra geride kalan yıla, 2014'e ve müşteri kaynağı KOBİ'lere 'yakın plan'dan bakıyoruz.

Ünal Gökmen, nefes bile almadan yüzdeleri, KDV'leri, iş makinelerini, toplam satışları, teminatları, vadeli finansmanları arka arkaya sıralıyor. Durmuyor,  Dünya Bankası'ndan, Avrupa Kalkınma Bankası'ndan sağladıkları fonları, KOBİ'leri krediyi hangi avantajlarla kullandırdıklarını anlatıyor. Uzun vadeli kredileri nasıl sağladıklarını anlatırken yüzü gülüyor. 

Kurlardaki oynaklığın insanlarda yarattığı endişede biraz takılıyor çünkü, bunun leasing'deki yatırımı nasıl etkilediğini saklamıyor. Fuarlardan söz ederken, çok önemli iki gelişmeyi, bir büyük işbirliğini gündeme getiriyor. İlki, kriz söylentilerini gölgede bırakan tekne leasing'indeki büyük patlama... Ki, sektör adına yeni bir iş kapısı bu gelişmede, Garanti Leasing'in pastadan büyük pay aldığı da ortaya çıkıyor. İkincisi, yeni leasing sahası Organize Sanayi Bölgeleri. Gökmen manzarayı gözler önüne sermek için, "Türkiye‘de 280 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Şu anda koştur koştur buralara gidip ürünü anlatıyoruz" diyor. Ve Google bombasını patlatıyor. Küresel arama motorunun, Şirket için nasıl müşteri baktığını anlatıyor. Projeden duyduğu mutluluk gözlerine, sesine, seçtiği kelimelere yansıyor.

Röportajın sonlarına geliyoruz, bu kez Garanti Leasing'i masaya yatırıyoruz. Arka arkaya soruyorum: 17 Aralık gerginliği leasing'i etkiledi mi, faizlerin yükselmesi kaynak bulmayı zorlaştırdı mı, şube sayısı arttı mı, birinci çeyrekte alınan yol nedir, 2014 hedefleri neler?

Sözü Garanti Leasing'in patronu Ünal Gökmen'e bırakıyorum...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster