Ana SayfaRöportajlar‘Finansın Sultanı’ Şeniz Yarcan neler yapıyor?---

‘Finansın Sultanı’ Şeniz Yarcan neler yapıyor?

5 / 5
‘Finansın Sultanı’ Şeniz Yarcan neler yapıyor?
14 Nisan 2017 - 09:08 www.finansgundem.com

BORSA TARİHİ ZİRVELERİNİ GÖREBİLİR

- 4 ay sonra bakınca borsayı, Türk ekonomisini nasıl buluyorsunuz?

Şeniz Yarcan: Türkiye kritik bir dönemeçte açıkçası. Önümüzdeki referandumda evet veya hayır çıkmasına bağlı olarak piyasalarda çalkantılı bir dönem bizi bekliyor. Örneğin hayır çıkarsa erken genel seçimler konuşulmaya başlanabilir. Bunun yaratacağı belirsizlik piyasalar üstünde baskı unsuru olur. Yani hayır çıkarsa, piyasalarda 2-3 ay dalgalı bir dönem görebiliriz. Evet çıkarsa, piyasalar açısından daha olumlu bir senaryo. Kur kısa vadede 3.50’nin altını görmeyebilir ama borsa TL bazında tarihi zirvelerini görebilir. Ama referandumda ne çıkarsa çıksın artık önümüzü görebileceğiz ve çok büyük bir bilinmezlik ortadan kalkmış olacak.

Türkiye’nin büyüme rakamları beklenenden iyi geldi ve 2017 yılında daha da iyi olacak gibi görünüyor. Hatta global büyüme tahminleri yukarı yönlü revize ediliyor.

-Yatırımcılar için bir portföy oluşturur musunuz?

Şeniz Yarcan: Yatırımcılar portföylerinde bir miktar seçici olmak kaydıyla hisse senedi ve döviz cinsinden dolar bulundurabilir. Tabi Türk halkı için altın vazgeçilmez ve muhakkak portföylerinde altın bulundursunlar. Gayrimenkule yönelik sertifikalar da değerlendirebilirler. Ve son olarak TL’yi unutmasınlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster