Ana SayfaRöportajlar‘Finansın Sultanı’ Şeniz Yarcan neler yapıyor?---

‘Finansın Sultanı’ Şeniz Yarcan neler yapıyor?

1 / 5
‘Finansın Sultanı’ Şeniz Yarcan neler yapıyor?
14 Nisan 2017 - 09:08 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

2016’nın son günleriydi, Genel Yayın Yönetmenimiz Kayhan Öztürk’ün ‘kulis’ bilgisiyle harekete geçtiğimizde önümüze gelen detaylar gerçekten önemliydi. Hatta şoke edici. Sermaye Piyasalarının ünlü ismi, yılların finanscısı, usta borsacı Şeniz Yarcan sektöre veda etmişti. Emekli olmuştu. Son mesajında “Damarlarımda TSKB kanı dolaşıyor” diye yazmıştı. Her ayrılık, hüzünlü olur, bu da öyleydi. 28.5 yıl sonra hiç beklenmedik bir anda, 5 yıldır Genel Müdürlüğünü yaptığı Yatırım Finansman’ı bırakıp gidişinin üzerinden 4 ay geçti.

Şimdi nerelerdeydi? Ne yapıyordu?

Çok yoğun geçen yılların ertelettiği özlemleri var mıydı? Kavuşmuş muydu? İstanbul’dan sahillere inmiş olabilir miydi? Bir kasabada, elinde olta! Ya da elinde çapa, toprakla... Böyle hayalleri var mıydı acaba? Belki de hayatına yeni bir iş penceresini açmıştı!

Merak ediyordum. Aradım, konuştum...

Neşeli, havalı...

Randevulaştık. Tam saatinde Bogaz’ın dibinde, Four Seasons’da buluştuk. Manzara nefis. Güzel nefes alıyorsun. Saray yavrusu otelin, denizle kucaklaşan havuzlu yeşil terası harika. Mis gibi kokuyor. Şeniz Hanım her zamanki gibi neşeli, her zamanki gibi havalı. Ama bu hali yapmacık ya da sonradan montaj değil, sadeliğin, keyifli olmanın getirdiği bir kazanım. Belki de en fazla başarının...

Hep dört duvar arasında, kapalı odalarda röportaj yaptığım, hisse önerisi sorduğum, ‘döviz kaç lira olur?’a yanıt istediğim Yarcan’ı ilk kez dışarıda, harika bir atmosferde yakalamışken yine soruyorum.

Hissediyorum, sermaye piyasalarını bıraktı, piyasaları izlemeyi değil...

Tarihi zirveler bekliyor

Dolar ne olur? Borsayı, Türk ekonomisini nasıl buluyorsunuz? Vatandaşa nasıl bir yatırım öneriyorsunuz?

Stres yüklü yıllardan arınmış, omuzlarındaki yükü geride bırakmış, rahatlamış bir uzman tadıyla cevap veriyor, kırmıyor.

Kurda öngördüğü rakamı da söylüyor, yatırım için nefis bir portföy hazırlıyor. Borsa için de tarihi zirveler bekliyor.

Plates, dostlar, brunclar 

Yeniden ‘yeni Yarcan’a dönüyorum.

4 aydır ne yaptınız?

Anlatıyor. Anlattıkça açılıyor.

Senelerce 7/24 çalışan beden, bakıma alınmış. Spora, plates’e başlamış. Kendini yakalamış. Ufak tefek rahatsızlıklar aşılmış. Şimdi tam bir bomba. Hem ruhen hem fiziken. Hafta sonlarını tatile, dostlarına ayırmış. Brunc’lar, yemekler, arkadaş ziyaretleri, sohbetler. Derken moraller tavan yapmış.

3 yerde Yönetim Kurulu Üyeliği 

Ama zamanının hep bunlarla geçtiğini, yan gelip yattığını sanmayın, çünkü hiç boş durmamış ki!!.

28.5 yıllık kariyerine bir çırpıda nokta koyarken, Facebook’tan paylaştığı mesajında yazdığı, “Emekli oldum diye bir kenara çekilip oturmak yok” sözünü unutmamış, tutmuş.

Çalışmaya başlamış bile. Hem de bir değil 3 yerde...

İlki Sunteks Tekstil. Zara’nın ana tedarikçisi. Şirketin bağımsız yönetim kurulu üyesi. Diğer iki adresteki görevi de aynı. Ama isimleri şimdilik onda saklı. Biriyle yeni imza atmış, daha çok sıcak diye söylemiyor, sonuncusuyla anlaşma tamam, imzayı atmak üzere o nedenle vermiyor.

İlginçtir, ‘kendimden verdim’ dediği yine o üst düzey tempoyla çalışıyor. “Bir gün İzmir’de bir gün Londra’da bir gün Orta Doğu’dayım” diyor. O kadar yoğunmuş ki kendine özel şoför bile tuttmuş!.

Gururlu ve mutlu bir iş kadını 

Bakıyorum, sevinçli; bunca yılın tecrübesini rafa kaldırmadığı için, yeniden ama kendine zaman ayırdığı bir iş hayatına kavuştuğu için.

Görüyorum, gururlu; güçlü markalar tarafından arandığı, tercih edildiği için.

Ve havuz başındaki özel sohbetin en güzel anı. Kalbindeki özel iki insan. Kızları. Büyük, iş hayatına atılmış bile. Küçük ise üniversiteye... Hayatının iki müthiş rengi. Onlardan söz ederken bir şeyi dinlemenizi isterdim, bir annenin kalbinin sesini...

Şeniz Yarcan... Adı gibi, soyadı gibi, sevilen, sayılan bir isim..

Ben de ‘bomba gibi bir iş kadını’nın yeni izlerinin peşindeyim...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster