Ana SayfaRöportajlarFinansal Kurumlar Birliği'nden mesaj var---

Finansal Kurumlar Birliği'nden mesaj var

4 / 10
Finansal Kurumlar Birliği'nden mesaj var
27 Ekim 2014 - 09:23 www.finansgundem.com

ÜNİVERSİTEDE OKURKEN, “FAKTORİNGCİ OLACAĞIM” ALGISINI YARATMAMIZ LAZIM

-Birlik kaç sektörü, kaç şirketi ve kaç çalışanı temsil ediyor? Sektörlerin toplam aktif büyüklüğü, reel ekonomiye katkıları nedir? Toplam işlem hacmi ne kadar?

Osman Zeki Özger: Şu an mevcutta onay almış BDDK lisanslı 121 şirketten oluşuyor. Bu üç sektörü temsil eden 121 şirketin toplam 6856 çalışanı var. Şirketlerin 77’si faktoring, 31’i finansal kiralama, 13 tanesini de finansman şirketi. Bunların içerisinde 4.500’ün üzerinde faktoring çalışanı, 1250’nin üzerinde finansal kiralama çalışanı,  650 de finansman şirketlerinin çalışanı var.

Bizim misyonumuzun bir parçası da eğitim faaliyetlerimizle hem sistemin içine yeni bir şeyler katmak, hem de bu işi yapabilecek genç dinamik insanları kazanmak. Bizim işi artık bir meslek haline getirmeliyiz. Üniversitede okurken, “Ben finansal kiralamacı olacağım, ben faktoring sektöründe çalışacağım, ben finansman sektöründe çalışacağım” algısını yaratmamız lazım.

Birliğin altıncı ayın sonu itibari ile 70 milyon TL aktif büyüklüğü var. Bu 2013’ün aynı dönemine göre yüzde 24 büyümesine tekabül ediyor. Fonlama da 64 milyar TL’ye ulaşmışız. Bir önceki yılın aynı dönemine göre fonlama adına dönemsel olarak da yüzde 26 büyümüşüz. Öz kaynaklarımız 11,5 milyon TL’ye ulaşmış. Bu da yüzde 12,5 gibi bir büyüklük. Üç sektör yaklaşık 66 milyar TL’lik işlem hacmi yaratmış.  741 milyon TL de kar elde etmiş.

Biz yılın başında yüzde 25 büyümeyi söylediğimizde, iki tane seçim, Ramazan ayını, bayramını yaşadık. Bununla beraber bu sene gerçekten dinamiği az olan bir sene oldu. Ama böyle olmakla beraber de yine genel ortalama hedeflerimize baktığımız zaman sıkıntımız yok.

-Birlik olarak eğitimde neler yaptınız?

Osman Zeki Özger: Eğitimde ne yaptık? Orada çok şey oldu. Üç tane iktisadi işletme kuruldu. İktisadi işletmelerin bir tanesi faktoring iktisadi işletmesi, bir tanesi finansal kiralama iktisadi işletmesi,  bir de birlik iktisadi işletmesi. Birlik iktisadi işletmesinin görevi de eğitim oldu. Aslında eğitimi daha önceden her sektör kendi içerisinde yapıyordu. Şimdi birlik çatısı altında yapılacak.

-Birlik, üniversiteden mezun olan gençlere iş imkanı sağlıyor mu?

Osman Zeki Özger: Birlik kendisinin ihtiyacının dışındaki birisini alamaz.  Çünkü Birliği oluşturan organlar sektörler. Bunlar faktoring, leasing ve finansman şirketleri.  Ama Birliğin kendi dinamiği içerisinde ya da üniversitelerde kariyer günleri yapılır, gidilir orada Birlik anlatılır. Ama aslında orada sektör anlatılır.  Finans sektöründe çalışmak veya diğer sektörler de çalışmak isteyen varsa gelsinler. Ama Birliğe değil. Sektörün ihtiyacı olan adreslere, kurumlara gelsinler.  “Bunlar kimdir, ne yapıyor?” diyenler, web sayfamıza girip, “Finansal Kurumlar Birliği, Birlik’teki oyuncular” hakkında bilgi sahibi olabilirler. 

Biz Birlik olarak sistemin içerisine girmiş olanların bunu daha çok benimsemesi ve kariyerini geliştirmesi adına hem kişiyi geliştireceğiz hem de sektörleri anlatacağız. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERVAN SİS27 Ekim 2014 11:49

    Evet borsadaki KERVANSARAY borsa dışındaki şirket ile birleştirilme koşulları butun patronlarada tanınmalı. Devlet kurumları böyle bir birleşmeyi onaylıyorsa bütün patronlarada bu hak tanınmalı!

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster