Ana SayfaRöportajlarFinansal Kurumlar Birliği'nden mesaj var---

Finansal Kurumlar Birliği'nden mesaj var

3 / 10
Finansal Kurumlar Birliği'nden mesaj var
27 Ekim 2014 - 09:23 www.finansgundem.com

TÜRKİYE FİNANS DÜNYASINDAKİ PAYIMIZ YÜZDE 4. ESAS HEDEFİMİZ İSE KAYNAK VEREREK BÜYÜTMEK

-Bankacılık dışı finansal sektörün ekonomideki payı nedir? Sizce olması gereken nedir?

Osman Zeki Özger: Sektörlerimizin ekonominin içerisindeki payına baktığımızda bankacılık dışı finans kuruluşlarını bankalarla kıyas etmek şu aşama da mümkün değil. Bizim aktif büyüklüğümüz 70 milyar TL. Dolayısıyla o güçle kendimizi kıyaslamıyoruz.  Esas misyonumuz nedir? Bankacılığın tamamlayıcı unsuruyuz. Zaten bankalardan sonra finans kuruluşu deyince akla finansal kiralama, faktoring finansman şirketleri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri gelir. Ama bunların içerisinde ki en çok tamamlayıcı unsur olan o. Türkiye’deki toplam finans sektörünün büyüklüğünün içerisindeki bizim Finansal Kurumlar Birliği’ni temsil eden sektörlerin payı yüzde 4’lerde. Kullandırdığımız finansmana göre yani finans sektörünün Türkiye’de kullandırdığı finansman olarak toplam finansman payında yüzde 5,5’lardayız. “GSMH içerisindeki sizin payınız nedir?” derseniz, o pay da yüzde 8’lere yaklaştı.

-Bir öngörünüz var mı?

Osman Zeki Özger: Tabi dönemsel olarak her şirket ve her sektör kendi içerisindeki dinamiğine ve piyasa koşullarına göre bir ölçüsünü veriyor.  Ama genel büyümede hedefimiz GSMH içerisinde yüzde 10’da olmak. Toplam ekonomi içerisindeki büyümemizde 4 olanı 5’e çıkarmak, kullandığımız finansmanda da 5,5’lardayız ancak onu da 7,5 gibi yapmak hedefimiz. Esas amacımız ise kaynak vererek büyütmek. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERVAN SİS27 Ekim 2014 11:49

    Evet borsadaki KERVANSARAY borsa dışındaki şirket ile birleştirilme koşulları butun patronlarada tanınmalı. Devlet kurumları böyle bir birleşmeyi onaylıyorsa bütün patronlarada bu hak tanınmalı!

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster