Ana SayfaAraştırmaFinalde ‘işsizler ordusu’ bombası---

Finalde ‘işsizler ordusu’ bombası

3 / 4
Finalde ‘işsizler ordusu’ bombası
23 Mayıs 2013 - 08:49 www.finansgundem.com

AMACA HİZMET, FİNANSAL PİYASALARIN DERİNLEŞMESİNE BAĞLIDIR

Öncelik Madde 19: Finans alanında insan kaynakları ve eğitim politikaları belirlenecek ve gözden geçirilecektir.

Öncelik Madde 20: Finans alanındaki insan kaynağının verimliliği ve mesleki donanımı artırılacaktır.

Öncelik Madde 21: Nitelikli işgücünün İstanbul’a çekilmesi sağlanacaktır.

Öncelik Madde 22: İFM Projesi’nin tanıtım ve reklam stratejisi belirlenecek, yurt dışında ve yurt içinde projeye dair kamuoyu algısı yönetilecektir.

Öncelik Madde 23: İFM Koordinatörlüğü, uluslararası finans merkezi olma yolunda alınan gelişme konusunda değerlendirmeleri kamuoyu ile paylaşacaktır.

Görüşümüz: Öncelik maddelerinden 19-20-21 nolu maddeleri birlikte ele alarak irdelemenin doğru olacağını düşünmekteyiz. İlgili 3 maddenin realize olup amaca hizmet etmesi sadece ve sadece finansal piyasaların derinleşmesine bağlıdır. Aksi takdirde, pasta arzu edilen şekilde büyüyemez ise daha geniş ve nitelikli insan kaynağı ihtiyacı doğal olarak olmayacaktır. Hali hazırda ülkemiz sermaye piyasalarında lisanslı personel olarak 5.000 civarı çalışan bulunmakla beraber, sermaye piyasalarındaki daralma ve teknolojik gelişmeler sebebiyle kayda değer bir işsiz grubu mevcuttur. Bankalar Birliği’nin Nisan 2013 raporuna göre bankacılık sektöründe yaklaşık 188.000 kişinin istihdam edildiği biliyoruz. Bu rakamları ele alacak olursak, sermaye piyasalarında çalışan lisanslı personel, bankacılık sektörü ile mukayese edildiğinde farkın neredeyse 35-40 kat olduğunu görebiliriz. Yakın zamanda üniversitelerimizin de ilgili alanına giren finansal piyasalar, üniversitelerimizin eğitim içeriklerinde daha yoğun yer almaya başlamıştır. Üniversitelerimizin eğitim modellerinin başarılı olması, piyasa profesyonelleri ile entegre olmalarına bağlıdır. Aksi takdirde finansal piyasalara sadece teorik anlamda donatılmış, pratikten yoksun profiller yetiştireceklerdir. Bu vesile ile üniversitelerimizin, çalışma hayatı ile entegrasyonu son derece önem arz etmektedir. Aracı kuruluşlar birliği yapısında olan eğitim ve lisanslama işi, SPL adıyla kurulmuş yeni bir yapıya devredilmiştir. Eğitim alanında amaca hizmet edilmesi açısından, eğitim politikalarının masaya yatırılması gerekliliği vardır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster