Ana SayfaAraştırmaFinalde ‘işsizler ordusu’ bombası---

Finalde ‘işsizler ordusu’ bombası

2 / 4
Finalde ‘işsizler ordusu’ bombası
23 Mayıs 2013 - 08:49 www.finansgundem.com

İŞTE 16. MADDE HEDEFLERİNİ DESTEKLEYEN ÇALIŞMALAR

Öncelik Madde 16: İstanbul’da yaşam kalitesi, güvenlik ve ulaşım imkanları artırılacak, finansal kuruluşların altyapı ihtiyaçlarını karşılayacak koşullar sağlanacaktır.

Öncelik Madde 17: Ülkemizin teknoloji ve iletişim altyapısı güçlendirilecek, elektronik haberleşmenin hızlı, güvenilir, kesintisiz ve düşük maliyetli bir şekilde sunulması sağlanacaktır.

Öncelik Madde 18: İFM Stratejisi ve Eylem Planında belirlenen amaç, hedef ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi ile İFM projesinin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi sağlanacaktır.

Görüşümüz: 16. Madde’de hedeflenen amaç doğrultusunda önemli realizasyonlara hep birlikte şahit oluyoruz. Sıralayacak olursak, kentsel dönüşüm açılımı paralelinde yapılan konut hamlesi, yeni havaalanı yapımı, hali hazırda var olan Maslak-Levent hattında oluşan Finans Merkezi’ne ek olarak, Ataşehir bölgesinde Finans Merkezi Yerleşkesi’nin oluşturulması, 3. Köprüye start verilmesi, Boğaz hattının tüp geçit ile bağlanmak üzere olması ve 2020 olimpiyatlarının hedeflenerek gerekli hazırlıkların başlaması, olimpiyat hedefi için yapılacak çalışmalar, İFM Eylem Planı’nın 16. Maddesi’ndeki hedefleri destekleyecektir.  16. Madde’de ortaya konan hedeflerin gerçekleşmesi adına tatmin edici bir ilerleme sağlandığı ve ilgili hedefin realizasyonu için bir tarih sınırlaması olmamasını da haklı buluyoruz çünkü; yaşam kalitesi ve altyapı ihtiyaçlarına yönelik faaliyetlerin hayat devam ettikçe artarak var olacağı kanaatindeyiz… 17. Madde’de ele alınan teknolojik altyapıda ise önemli mesafe katedilmiş, elektronik fon alım satım ortamına dair önemli realizasyonlar olmuştur. Ülke geneli teknolojik altyapı konusunu gelince; ilerleme açısından sorun olmamakla beraber, amaçlanan düşük maliyetle sunulması hedefinin henüz realize olmadığı kanaatindeyiz. 18. Madde’de ortaya konan hedeflerin takibi ve değerlendirilmesi konusunda, hükümetin ve ilgili eylem planı yetkililerinin biraz daha zamanı dikkate alarak arzu edilen hızlanmayı sağlamaları gerekliliği vardır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster