Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring’de ciro hedefi 70 milyar TL---

Faktoring’de ciro hedefi 70 milyar TL

1 / 11
Faktoring’de ciro hedefi 70 milyar TL
01 Aralık 2014 - 15:12 www.finansgundem.com

Türkiye’de işletmelerin özellikle küçük işletmelerin temel sorunu­nun işletme sermayesi, yani kaynak ihtiyacı olduğu konusunda hemen herkes hemfikir. Yeterli kaynağı olmadığı için üretemeyen, üretemediği için talep olsa bile pazara mal sunamayan küçük işletmelerin bu yüzden kaderi maalesef büyümemek, gelişememek oluyor. Sermaye yetersizliği ile boğuşan şirketlerin ikinci büyük sorunu ise kuşkusuz tahsilat. Üretim yapmalarına hatta yurt dışına bile satış yapmalarına rağmen tahsilatların zamanında gerçekleştiremeyen binlerce işletme bulunuyor. Zamanında yapılamayan tahsilat nedeniyle de birçoğu sonunda kapısına kilit vurmak zorunda kalıyor. Öte yandan işletmeler için hayati önemdeki bu iki ihtiyaç faktoring sektörünün temelini oluşturuyor. Hem işletme sermayesi ihtiyacını karşılamak hem de yurtiçi ve yurt­dışındaki satışlarının tahsilatlarını yapmakta zorlanan veya bu işlemle uğraşmak istemeyen şirketlerin çaresi faktoring oluyor.

İŞLETMELERE SUNULAN ÜÇ HİZMET

Özellikle son yıllarda Avrupa'ya mal satan firmalar için AB (Avrupa Birliği) ülkelerinin bozulan mali yapısı büyük riskler oluşturuyor. Bu sebeple faktoring sektörü temsilcileri şirketlere sundukları hizmetin son yıl­larda artık olmazsa olmaz hale geldiği konusunda birleşiyor,. Özellikle yeterli finansman gücü ve istihbarat eksikliği bulunan KOBİ'ler için faktoring büyük önem taşıyor.

Günümüzde faktoring şirketleri firmalara üç temel hizmet sunuyor. Öncelikle, şirketlerin mal mukabili satışlardan doğan alacaklarını ga­ranti altına alıyorlar. Bunun dışında tahsilat hizmeti sunuyor ve daha da önemlisi nakit ihtiyacı artan işletmeler için alacaklarını vadesinden önce nakde dönüştürüp şirketlerin ihtiyacı olan finansmanı sağlıyorlar. Özellikle banka kredisine ulaşmakta güçlük çeken küçük işletme­ler için bunun hayati önem taşıdığı açık. Başka bir deyişle şirketle­rin en büyük sorunu olan finansman ihtiyacı ile diğer sorunu olan tahsilat, faktoring şirketleri tarafından yüzde 100 ga­ranti altına alınmış oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster