Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring sektörü çok hareketli---

Faktoring sektörü çok hareketli

3 / 4
Faktoring sektörü çok hareketli
17 Mayıs 2013 - 09:06 www.finansgundem.com

KKB tamam sıra sigortada
Ataman, Kredi Kayıt Bürosu ile işbirliğinin başladığını kaydederek "KKB ile Risk Merkezi'nden alacağımız tüm veriyi almaya başladık. Bizde data veriyoruz. Onlarda bizden aldıkları veriyi bankacılık sektörü ile paylaşacak" dedi.  Alacak sigortası şirketleriyle de bir anlaşma yapmak üzere olduklarını aktaran Ataman, şu bilgiyi verdi:
"Eskiden teknik bir farklılık vardı aramızda şimdi onu kaldırıp sigortalamaya çalışıyoruz. Bu daha çalışma  safhasında."
19 şirketle çalışan KOBİ'de var
İşletme sermayesi döngüsü sağlamak isteyen KOBİ'ler için faktoring sektörünün önemli bir kaynak yaratma mekanizması olduğunu anlatan Zafer Ataman, ulaşım teknikleri, karar verme süreçlerinin hızı nedeniyle sektörü bir hücumbot'a da benzetiyor. Çok geniş bir müşteri yelpazesi olan sektörde bugün Türkiye'nin ilk 500 firmasının içerisinde çok büyük firmaların da faktoring şirketleriyle çalıştığına da işaret eden Ataman, 19 faktoring firması ile çalışan KOBİ'nin de olduğunu kaydediyor. Bir işletmenin faktoringden leasinge, bankaya, tahvil arzına kadar bütün finansman tekniklerini görerek kendisine yol bulması gerektiğine de işaret eden Ataman, "Faktoring sektörü finansal kuralların içerisinde çalışan ve onun bütün belirleyici özelliklerini taşır. Türkiye'de biz daha yatırım bankacılığına çok alışmadık ama yatırım bankacılığının altında olması gereken alanlardan biri de faktoringdir. Faktoring işletme sermayesi ihtiyacını giderir. Leasing orta vadeli yatırım giderini içerir. Türkiye'de pazarını büyüten firmaların hepsi bütün finansman tekniklerini denemeleri gerekir" dedi. Ataman finans sektöründe bir ayrışma döneminin yaşandığına da işaret ederek "Bir zamanlar Türkiye'de pazar edinmek adına bir kimlik arayışı vardı. Şimdi bazı tüketici kredisi ürünleri tek bir yerde yaratılıyor diğerleri oradan kullanıyor. Kredi kartlarında olduğu gibi. Bu daha da fazlaşacak. Bir bankaya ait olma fikri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bir faktoring şirketine ait olma fikri de yavaş yavaş ortaya çıkacak" öngörüsünde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster