Ana SayfaRöportajlarEximbank desteği faktoringçilere doping olacak!---

Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!

1 / 10
Eximbank desteği faktoringçilere doping olacak!
03 Temmuz 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

BERRİN VİLDAN UYANIK / FİNANS GÜNDEM
Özellikle Anadolu’da hala imaj sorununun sıkıntılarını yaşayan faktöring sektörü, yeni yasasıyla bu konuda önemli mesafeler kat etti. Sektör, 2006 yılından bu yana BDDK kontrolünde olduğu için ciddi biçimde regüle ediliyor ve denetleniyor.
Eximbank, Faktoring Derneği ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) arasında yapılan anlaşma ise faktoring şirketlerine bankalarla eşit koşullarda kaynak kullandırma imkanı sunacak. Geçen yıl 40 milyar doları aşkın toplam ciroya ulaşan faktoringçiler, bu gelişmelerin de desteğiyle 100 miyar dolar ciro hedefini de içeren vizyonu hayata geçirme konusunda çok umutlu.
İhracat faktoringinde Çin’in ardından ikinci sırada yer alan Türkiye’nin ithalat faktoringi lideri Garanti Factoring’in Genel Müdürü Hulki Kara, sektör ve şirketiyle ilgili güncel verileri paylaşıp gelecek hedeflerini anlattı...

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı03 Temmuz 2013 12:39

    Bence faktoring geleceğin mesleği. Dürüst ve rekabetçi faktoring yapacaklara her zaman yer var. Faizden faiz kazanmak ve tefeciliğie dönüşmemek kaydı ile eski bankacılar birleşip bu işe girebilir. Yurt dışı faktoringi de büyük faktoringciler yapar.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster