Ana SayfaRöportajlarDr. Artuğ Çetin, küresel hedef Bağımsız ve Milli Para Sistemi’ni anlatıyor---

Dr. Artuğ Çetin, küresel hedef Bağımsız ve Milli Para Sistemi’ni anlatıyor

6 / 8
Dr. Artuğ Çetin, küresel hedef Bağımsız ve Milli Para Sistemi’ni anlatıyor
29 Mayıs 2019 - 08:33 www.finansgundem.com

“BU SİSTEMLE PARANIZ DEĞER KAZANACAKTIR”

- Sistemin gerçekleşme ihtimali nedir? Hangi ülkelerde hayata geçirebilir? Türkiye’de de gerçekleşebilir mi? Şartları nedir?

Dr. Artuğ Çetin: Bir kere her ülke bunu teorik olarak yapabilir. Türkiye bunun için yapabilme şansının yüksek olunduğu ülkelerden biri. Özelikle de günümüz Türkiye’sinde. Aşırı borcun ve dövize aşırı bağımlılığın yüklü olduğu ülkelerde, parasının değersiz olduğu ülkelerde bu sistemle paranızı değerli hale getirebiliyorsunuz. Çünkü karşılıklı her şey değerlidir. Bu sistemde karşılıklı bir para yapısına geçileceği için, paranız değer kazanacaktır.

Avrupa Birliği gibi ülkeler topluluğunun bu sisteme geçiş yapması tercihtir. Ama tek bir ülkenin de bunu yapması mümkündür. Bu anlattıklarımla ve kitabımda yazdıklarımla aslında bu sisteme geçiş çok kolay. Çünkü bu sistem yoktan bir şeyi var etmiyor. Olmayan bir şeyi de hayata geçirmiyor. Dolayısıyla bunu Türkiye tek başına yapabilir. Çünkü liradan 6 sıfır atmak gibi bir şey. Onun için de çok kolay hayata geçirilebilir.

Şu anda bu uygulamayı yapan bir ülke yok ama uygulama noktasında çok ciddi düşünmeye başlamış olanlar var. İsveç gibi…

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baypipo29 Mayıs 2019 14:10

    sözüm ona IMF nin onayladığı !!! bağımsız bir milli para sistemine şüphe ile bakarım şahsi fikrim tabi kitabı okumakta fayda var okuyalım okutalım :) tartışalım 

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster