Ana SayfaRöportajlarDr. Artuğ Çetin, küresel hedef Bağımsız ve Milli Para Sistemi’ni anlatıyor---

Dr. Artuğ Çetin, küresel hedef Bağımsız ve Milli Para Sistemi’ni anlatıyor

1 / 8
Dr. Artuğ Çetin, küresel hedef Bağımsız ve Milli Para Sistemi’ni anlatıyor
29 Mayıs 2019 - 08:33 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM

Kitabevlerinin ‘finans’ rafları, şimdilerde çok çarpıcı bir eseri konuk ediyor. Yarattığı büyük ilgiyle okurların ofislerine, evlerine, çantalarına giren Nomisma, “Bağımsız ve Milli Para Sistemi”ni Türkiye’nin gündemine taşıyor. Başlayanın mola vermeden bir solukta yuttuğu paragraflarda, satırlarda, aralarda ne bombalar yok ki!

22 yılın emeği

Sistemin milliğinden, borç tuzağını bozacak olan milli paraya; “Ütopya mı?” tartışmasına son veren büyük hedefe; “Türkiye’de gerçekleşme şansı nedir?”den devleti şaha kaldıracak avantajlara kadar kafalardaki tüm soruları 22 yıllık emekle yanıtlayan, yeni kitabıyla farklı beyin fırtınalarına kapı açan Dr. Artuğ Çetin’le buluşuyoruz. Baharın sıcak bir esintisinde Four Seasons’un bahçesinde konuşuyoruz. Konumuz masanın üstündeki Nomisma…

Sivil toplum hareketi 

Dr. Artuğ Çetin, yeni kitabının her sayfasına damgasını vuran “Bağımsız ve Milli Para Sistemi”nin büyük bir sivil toplum hareketi olduğunu, kendisinin de Türkiye temsilciliğini üstlendiğini söylüyor.

Bankacılık bilançosunun dışına… 

İlk soru haliyle, “Nedir bu sistem?” oluyor. Basit gibi görünebilir ama yanıtı öyle değil! Öyle dolu geliyor ki, şaşırtıyor. Bugünkü para sisteminin ticari bankalara bağımlı olduğunu ifade eden Dr. Artuğ Çetin çok iddialı kelimelerle anlatıyor: “Bizim ortaya koyduğumuz çözüm ile ödemeler ve mevduat sistemini, bankacılık bilançosunun dışına çıkarıyoruz.”

Küresel otoritelerden onay

Bağımsız ve Milli Para Sistemi’nin iki büyük kuruluş IMF ve KMPG tarafından da test edildiğini belirten Çetin, sistemin ne kadar avantajlı olduğunun küresel otoritelerden de kabul gördüğünün altını çiziyor. Peki, sistem bir ütopya mı, bireysel bir düşünce mi ya da uluslararası bir hedef mi? Dr. Artuğ Çetin, “Bu sistem uluslararası bir hedef. Temel olarak global bir uyanış diye tanımlayabiliriz” şeklinde yanıt veriyor.

Halkın refahı yükselecek

Dinleyince anlıyorsunuz, aslında Nomisma’da görüyorsunuz, Dr. Çetin, Bağımsız ve Milli Para Sistemini ekonomi çevrelerine tanıtmayı kendine görev edinmiş. Misyon bilmiş! Tüm kalbi ve beyniyle üzerine titriyor. Bütün cevapları hesaplı, kitaplı… “Sistem sayesinde Merkez Bankası'nın kasasına girecek senyoraj gelirleri ile halihazırdaki devlet borçları 8-10 yılda kapatılabilmektedir. Borçsuz devlet, borca ödeyeceği finansal kaynağı refaha ve millete harcayacaktır, vergileri düşürecektir” diyor. Finali de, “Bu durum ise toplumun her kademesine sirayet ederek, devlet kanalıyla halkın refahı yükseltilecektir” sözleriyle yapıyor.

Dr. Artuğ Çetin, Bağımsız ve Milli Para Sistemi’nin tüm detaylarını Finansgundem.com’a anlatıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baypipo29 Mayıs 2019 14:10

    sözüm ona IMF nin onayladığı !!! bağımsız bir milli para sistemine şüphe ile bakarım şahsi fikrim tabi kitabı okumakta fayda var okuyalım okutalım :) tartışalım 

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster