Ana SayfaPara PiyasaDolardaki yükselişten nasıl korunulur?---

Dolardaki yükselişten nasıl korunulur?

6 / 9
Dolardaki yükselişten nasıl korunulur?
19 Ağustos 2018 - 08:13 www.finansgundem.com

Yeni tedbirler gelebilir

Rahip Brunson ile gün yüzüne çıkan ve ABD’den gelen yaptırımlarla tırmanan strese, cuma günü üç kredi kuruluşunun açıklamaları eklendi. Fitch ekonomik görünüm değerlendirmesiyle yetinirken Moody’s ve S&P not indirimine gitti. Bu şartlar altında Ekonomi Yönetimi piyasalardaki aktif önlemlerini sürdürebilir. 

Finansal piyasalardaki yüksek gerilim durulmuyor. Cuma günü önce Fitch’ten değerlendirme geldi. Kurum, Türkiye’nin aldığı tedbirlerin kredibiliteyi inşaa etmek için yetersiz olduğuna vurgu yaptı. Her ne kadar yeni bir not indirimine gitmese de 13 Temmuz’da Türkiye’nin kredi notunu BB+’dan BB’ye düşürmüş, görünümü ise “durağan”dan “negatif”e çevirmişti. Akşam saatlerinde ise S&P’nin notumuzu bir kademe düşürdüğü haberi geldi. Hemen ardından Moody’s de Türkiye’nin kredi notunu bir kademe aşağı çekti. Görünümü de “negatif” belirleyerek not indirimlerinin devam edebileceğine yönelik sinyal verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster