Ana SayfaPara PiyasaDolar almak ve satmak isteyen ne yapsın---

Dolar almak ve satmak isteyen ne yapsın

1 / 5
Dolar almak ve satmak isteyen ne yapsın
08 Mart 2015 - 07:22 www.finansgundem.com

Türkiye’ye yurtdışından para girişinin durması dolar gerginliğini tırmandırıyor. ‘Gezi’ öncesinde yabancıların Türkiye’deki varlığı 154 milyar dolardı. Şimdilerde bu rakam 104 milyara geriledi.

Bu yılın dolar yılı olacağı genel bir beklentiydi. Dolar hızlı çıkışla 2.64 TL’ye tırmandı. Herkes çıkışın nereye kadar devam edeceğini merak ediyor. İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, öncelikle yükselişin nedenlerini sıralıyor:

“Birincisi gecelik repo oranlarının yüksek olması. Hâlâ repoda 9.30-9.40’lı seviyelerden işlem gerçekleşiyor.”

Kurdaki artışta, euro/dolar paritesinin 1.10’lara gelmesinin ve ülke risk priminin tırmanmasının etkili olduğunu belirten Aral, yeni para girişinin olmamasının da fiyatları yukarı çektiğini düşünüyor. Aral, “Mayıs 2013’ten önce Türkiye’ye para girişi doğal olarak risk primini azaltıyordu. Şu anda, o tarihlere göre daha yüksek bir risk primi var” diyor. Devam edip etmeyeceğine ilişkin olarak da, FED’in faiz artırım politikası gerçekleşip belli bir takvime oturana kadar devam edeceğini söylüyor.  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster