Ana SayfaBankacılıkBankaların rekabeti dijitale taşındı---

Bankaların rekabeti dijitale taşındı

6 / 7
Bankaların rekabeti dijitale taşındı
04 Eylül 2017 - 15:08 www.finansgundem.com

'En düşük işlem maliyeti mobil/internet bankacılığında'

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı İlker Yeşil ise son yıllarda bankacılık sektöründe dijital kanalların giderek öne çıktığını ve yakın gelecekte bu kanallar aracılığıyla yapılacak işlemlerin çok daha yaygınlaşacağını söyledi. 

Mobil bankacılık kanalında 200'den fazla farklı işlem yaptırdıklarını ve her geçen gün işlem çeşitliliklerinin arttığını belirten Yeşil, "Mobil bankacılığımızı kullanan müşteri sayımız, geçen yıla oranla yüzde 70 artmış durumda. İşlem çeşitliliği ve kullanıcı sayısının bu kadar hızlı artması ile birlikte, kanallar üzerinden yapılan işlemlerde de büyük artışlar gözlemliyoruz." dedi. 

Yeşil, sn bir yıl içerisinde mobil kanal aracılığı ile yapılan kredi başvuru sayısında yüzde 100'e yakın, kredi kartı başvurularında ise yüzde 100'ün de üzerinde bir artış gerçekleştiğini ifade etti. 

Geçen yıla göre mobil kanaldan ödenen fatura sayısının yüzde 85 arttığını bildiren Yeşil, VakıfBank'ta adet bazında yapılan işlemlerin yaklaşık yüzde 85'inin şube dışı kanallardan gerçekleştirildiğini ve gelecek dönemde bu oranın daha da artacağını dile getirdi. 

Yeşil, işlem maliyeti açısından bankacılık kanallarını değerlendirdiğinde mobil bankacılık kanalının işlem maliyeti açısından en avantajlı konumda bulunduğuna dikkati çekerek, "Kanallardaki işlem maliyetlerini büyükten küçüğe doğru sıraladığımızda; birinci sırada şubeler, ikinci sırada çağrı merkezi, üçüncü sırada ATM ve son sırada da mobil/internet bankacılığının geldiğini görüyoruz." değerlendirmesini yaptı. 

'Sektörde dijital müşteri sayısı 31 milyona yaklaştı' 

İlker Yeşil, Türkiye Bankalar Birliği'nce yayınlanan Haziran 2017 verilerine bakıldığında dijital bankacılık müşteri sayısının 31 milyona yaklaştığını ve geçen yılın aynı ayına kıyaslandığında yüzde 60'ın üzerine bir büyümeye işaret ettiğini söyledi. 

Bu durumun kendilerini dijital bankacılık alanında daha fazla yatırım yapmaya, kullandıkları teknolojilere yenilikler eklemeye ve hızlı çözümler üretmeye teşvik ettiğini belirten Yeşil, dijital kanallarda yaşanan bu gelişmelerin sadece mobil ve internet kanallarıyla sınırlı kalmayacağını dile getirdi. 

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Yeşil, geliştirdikleri Cep İmza uygulaması ile güvenlik başta olmak üzere, müşterilerin bankacılık işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapmaları için kullanıcı deneyimini ve sektörü de göz önünde bulundurarak dijital bankacılık uygulamalarını ve işlem setini sürekli geliştirdiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster