Ana SayfaBankacılıkBankaların rekabeti dijitale taşındı---

Bankaların rekabeti dijitale taşındı

5 / 7
Bankaların rekabeti dijitale taşındı
04 Eylül 2017 - 15:08 www.finansgundem.com

'Tasarruflu mobil çözümlere ilgi giderek artıyor'

Şekerbank Bi̇reysel Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de bugün müşterilerin mobil bankacılık sayesinde bankacılık işlemlerini şubeye gitmeden hızlı, kolay ve güvenilir olarak yapabildiğini söyledi. 

Banka olarak şubelerden yapılabilecek birçok işlemi sundukları dijital kanallarda, ağırlıklı olarak para transferi ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirten Ertürk, akıllı telefonların gelişimi ve mobil uygulamaların artışıyla mobil bankacılık kullanımında çok hızlı yükseliş görüldüğünü anlattı. 

Ertürk, mobil bankacılığı Türkiye'de uygulayan ilk bankalardan biri olarak dijitalleşme çalışmalarında sektörle paralel olarak ilerlediklerini aktardı. 

Bankada Şeker Mobil Şube kullanan müşterilerin sayısının geçen yıla göre yaklaşık yüzde 50 arttığını bildiren Ertürk, mobil bankacılık kullanıcı sayısının da gelecek yıllarda daha da hızlı artmasını öngördüklerini söyledi. 

Gelişen teknolojiyle birlikte mobil bankacılıkla ilgili dünya üzerinde yeni projeler ve ürünler oluşturulduğunu belirten Ertürk, "Bankacılıkta dünya devleri, mobil bankacılık ile daha ekonomik bankacılık hizmeti verme yolunda adımlar atmaya devam ediyor. Bu noktada daha tasarruflu mobil çözümlere ilgi de giderek artıyor." dedi. 

'Mobil cihazlar cüzdan olarak kullanılıyor' 

Gökhan Ertürk, dünyada internet kullanıcılarının yüzde 57'sinin internet bankacılığı müşterisi iken, bu oranın Türkiye'de yüzde 64 olduğuna dikkati çekti. 

Türkiye'de internet bankacılığı müşterilerinin yüzde 70'inin mobil bankacılık kullandığını, her 100 kişiden 79'unun ise cep telefonu sahibi olduğunu söyledi. 

Ertürk, dijitalleşmenin beraberinde bankaların müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayabilmek, en üst düzeyde analiz edebilmek, kanallar arası etkin ve sürekli iletişimi sağlamak amacıyla çoklu kanal yaklaşımını bırakarak, bütünleşik kanal yaklaşımına geçtiklerini belirtti. 

Bunun sonucu olarak bankacılık işlemlerini hayatın daha da içine dahil edecek yazılımların artacağını tahmin eden Ertürk, Şekerbank, olarak teknolojik gelişimleri ve kullanım kolaylığını yakından takip ettiklerini ve teknolojilerini bu gelişmeler çerçevesinde dönüştürdüklerini aktardı. 

Ertürk, dijitalleşme ve mobil teknolojide iş yapış şekillerinin hızla değiştiğini ve mobil cihazların cüzdan yerine kullanıldığı bir döneme giriş yaptıklarını söyledi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster