Ana SayfaBankacılıkBankaların rekabeti dijitale taşındı---

Bankaların rekabeti dijitale taşındı

2 / 7
Bankaların rekabeti dijitale taşındı
04 Eylül 2017 - 15:08 www.finansgundem.com

'Yapay zeka bizim için önemli'

DenizBank Dijital Kuşak Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik de müşterilerin artık geleneksel kanal kullanımlarını çok fazla tercih etmediğini ve bankacılık işlemlerinde mobilite, hız ve avantaj beklediğini ifade etti. 

Bugün MobilDeniz'de kredi kullandırımından mevduat işlemlerine, kurum tahsilatlarında para transferine kadar 10 ürün grubu altında hizmet verdiklerini anlatan Çelik, şubelerden en çok gerçekleştirilen ilk 20 işlemin yüzde 86'sını MobilDeniz üzerinden kullanıcılara gerçekleştirme imkanı sunduklarını belirtti. 

Çelik, müşterilerin MobilDeniz'de, diğer kanallara oranla daha avantajlı faiz ve masraf ücretleriyle bankacılık işlemlerini gerçekleştirmekte olduğunu vurguladı. 

"Müşterilerimize düşük maliyetli işlem sunarken bizler de kendi kanallarımıza baktığımızda maliyet oranımızın şube üzerinden yapılan işlemden 35 kat daha ucuza gerçekleştiğini görmekteyiz." diyen Çelik, gelecek dönemlerde Internet of Things teknolojileri, bunun devamında şekillenmeye başlayan Internet of Everything ve yapay zeka uygulamalarının kendileri için önemli olduğunu söyledi. 

Çelik, yapay zekanın kullanımda olduğu tüm sistemleri ve araba, drone gibi tüm cihazları da yakinen takip ettiklerini belirterek, "Robotlardaki son gelişmeleri ve sektörümüzdeki kullanım imkanlarını araştırıyoruz. Aynı zamanda augmented reality (zenginleştirilmiş gerçeklik) uygulamalarının bu sene içinde perakende satışa sunulmasını beklediğimiz için bu teknoloji de yine takip ettiğimiz alanlardan biri." dedi. 

'Dünya mobil ödeme alanında çok önemli bir laboratuvarız' 

Murat Çelik, Türkiye'nin ilk mobil cüzdan uygulaması fastPay'i 2012 yılının sonunda yayına aldıklarını ve o günden bu yana, Endüstri 4.0 çağının doğal sonucu olarak bir çok teknolojik gelişme yaşandığını belirtti. 

Dünyada bilinirliği olan bir çok cüzdan uygulamasından çok daha kapsamlı ve avantajlı bir dijital platform sunduklarını ifade eden Çelik, cihaz ya da platform bağımlılıklarının olmadığını, bağımsız bir uygulama olduklarını vurguladı. 

Çelik, şunları kaydetti: 

"Hangi banka müşterisi olduğunuz önemli değil hatta herhangi bir banka ile çalışmıyor olunsun, tüm kullanıcılar cüzdanlarına kredi kartlarını ekleyebiliyor, diğer bankalardan EFT yaparak ya da ATM'den nakit para yatırarak cüzdan bakiyelerini rahatlıkla oluşturabiliyor. Bu bakiyeleri ya da ekledikleri kredi kartları ile istedikleri kişiye 7/24 para gönderebiliyorlar. EFT sistemimiz, dünya ile karşılaştırıldığında çok ileri bir sistem. 

Mesai saatleri içinde karşı tarafın banka hesabı varsa 2-3 dakika içinde para gönderebiliyorsunuz. Biz, fastPay ile bunu çok daha ileri bir noktaya taşıdık. Banka hesabı olmadan, mesai saatlerini gözetmeden 2-3 dakika bile beklemeden anında para gönderimi yapıyoruz. Bu noktada, karşı taraf ile ilgili bilmeniz gereken şey ise sadece cep telefonu numarası. Hafta sonu, bayram, gece yarısı demeden insanlarımızın paraya ihtiyacı oldukları anda yanlarında oluyoruz." 

Çelik, çok yakın zamanda kullanıcıların akıllı telefonları ile tüm temassız POS noktalarında sadece telefonlarını yaklaştırarak ödemeyi deneyimleyeceklerini söyledi. 

Aynı zamanda QR kod ile ödeme özelliğini de devreye aldıklarını anlatan Çelik, bu sayede restoranda hesap ödeme esnasında sadece QR kodlarını göstermelerinin yeterli olacağını ifade etti. 

Murat Çelik, özetle, mobil ödeme dünyasının mobil tarafta "doğru yöntemi" aradığını, DenizBank'ın da bu konuda dünya mobil ödeme alanında çok önemli bir laboratuvar görevi gördüğünü vurguladı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster