Ana SayfaBüyüme umudu yeni çözümlerde---

Büyüme umudu yeni çözümlerde

2 / 8
Büyüme umudu yeni çözümlerde
30 Aralık 2013 - 15:26 www.finansgundem.com

M2M ETKİSİ

M2M, NFC, 4G teknolojileri gibi gelişmeler, Telekom sektörünü ARGE ve inovasyonda ilerleten gelişmeler olarak görülüyor. M2M teknolojileri, araç-filo takip sistemleri, uzaktan hasta takip sistemleri gibi uygulamalar sunuyor. Sektörün daha çok buradaki uygulamalara yoğunlaşması bekleniyor.
Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu bu teknolojiye dikkat çekerek, “Akıllı makinelerin yaygınlaşması yalnızca operatörlerin daha fazla aboneye ulaşmasını sağlamakla kalmıyor, bu cihazların yazılımlarının geliştirilmesi için de çok büyük bir eko sistem yaratıyor, Bu potansiyel beraberinde hizmet ettiği diğer sektörlerdeki büyümeyi de etkili bir şekilde tetikleyecek. 2012’de 1,2 milyon makinenin SIM kartlar yoluyla birbiriyle iletişim kurması neticesinde 1 milyar TL tasarruf sağlandığı görüldü” diyor.
Mobil uygulamalar da yine 2014’te öne çıkması beklenen konular arasında. Türk Telekom yetkililerinin 2014 beklentilerinde de bu konu öne çıkıyor. TT yetkilileri, şunları söylüyor: “Türkiye’yi teknolojinin giderek daha da iç içe geçeceği, eğlence, eğitim, feinans, sağlık ve driğer alanlarda içeriğin giderek daha fazla dijital ortamda sunulacağı bir gelecek bekliyor. Türk Telekom, teknolojinin yaşamları bu kadar kökten değiştireceği bir gelecek için, daha fazla değer sunmak ve dijital çözümlerin günlük hayatın parçası olacağı geleceğin dünyasını şekillendirmek üzere yatırımlarını ve çalışmalarını sürdürecek. Yapacağı işbirlikleriyle, bireysel ve kurumsal müşterilerine dijital teknolojilerin avantajlarını sunan, onlara hız ve verimlilik sağlarken maliyetleri düşüren çözümler geliştirecek.”

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster