Ana SayfaBankacılıkİşte bankaların 4. çeyrek bilanço beklentileri---

İşte bankaların 4. çeyrek bilanço beklentileri

1 / 9
İşte bankaların 4. çeyrek bilanço beklentileri
28 Ocak 2019 - 17:25 www.finansgundem.com

2018 yılının son çeyrek bilanço dönemine yaklaşılırken Şeker Yatırım, bankaların 4. çeyrek bilanço beklentilerini analiz etti. İşte Şeker Yatırım'ın bankalara ilişkin detaylı analizi:

Bankaların 4Ç18 dönemi konsolide olmayan bilançolarını 31 Ocak-1 Mart tarihleri arasında açıklamaları bekleniyor. Takip ettiğimiz bankalar için karlılıkta bir önceki çeyreğe göre %17.1, yıllık bazda ise %13.8 daralma modelliyoruz.

Çeyreğin öne çıkan başlıkları 1) zayıf seyreden büyüme trendi, 2) takipteki krediler rasyosunda artış (+80 baz puan), 3) kredi-mevduat makasında daralmanın devam etmesi ve güçlü enflasyona endeksli menkul kıymet gelirlerinine rağmen düzeltilmiş net faiz marjında daralma (-94 baz puan), 4) net ücret ve komisyon gelirlerinde devam eden güçlü performans (+%9.9), 5) swap fonlama maliyetlerindeki artış ve artan swap fonlama hacimleri nedeniyle yüksek seyreden ticari zarar, 6) beklenen zarar karşılıklarında azalma (-%31.9) ve 7) diğer faaliyet giderlerindeki artış (+%15.8) şeklinde sıralanabilir.  

Takip ettiğimiz bankalar arasında çeyreksel bazda sadece İş bankası ve Vakifbank için kar artışı bekliyoruz. Albaraka Türk'ün ise 63 milyon TL zarar açıklamasını öngörüyoruz. Mevduat bankaları arasında çeyreksel bazda en yüksek kar daralmasını Akbank için modelliyoruz. 

(ŞEKER YATIRIM)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster