Ana SayfaTeknolojiTeknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor---

Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor

8 / 32
Teknolojik yenilikler büyük ve başarılı şirketleri tehdit ediyor
02 Ağustos 2017 - 13:34 www.finansgundem.com

OTONOM NASIL ETKİLER?

Yeni teknolojik ilerlemeler otomotiv sektörüne de hızlı şekilde yansıyor. Bunu uluslararası otomobil fuarlarında tanıtılan konsept araçlardan çok net anlayabiliyoruz. Mercedes-Benz Otomobil Grubu Direktörü Şükrü Bekdikhan, "Teknolojideki gelişmelere paralel olarak otomobillerde de önümüzdeki dönemlerde otonom sürüş, elektrikli araçlar ve bağlanabilirlik gibi teknoloji bazlı ihtiyaçlar artık şart olacak. Gelecekte kontrol sürücüden otomobile geçecek, sürücüye daha fazla konfor ve eğlence alanı sunan otomobiller tercih edilecek. Karbon emisyonunu sıfıra indiren elektrikli otomobiller tercih konusu olacak" diyor.

Mercedes-Benz gelecekte doğacak ihtiyaçları öngörüp, bunların tümünü kapsayan CASE adını verdiği 2020 stratejisini oluşturmuş. CASE stratejisiyle şirket gelecek yılların araçlarını bağlanabilen (Connected), otonom sürüş imkânı sunan (Autonomous), paylaşım hizmeti ile kullanılabilen (Shared-Services) ve elektrikli sürüş sistemine sahip (Electric Drive) olarak tanımlıyor. Bekdikhan, bu alandaki somut çalışmalarını da şöyle özetliyor: "Geçtiğimiz yıl Paris Otomobil Fuarı ve ardından bu yıl Detroit Otomobil Fuarı'nda 'Geleceğin Otomobili' temasıyla tanıttığımız Concept EQ ve Vision Mercedes-Maybach 6 konsept araçlarımızla bu konuda ne kadar ilerlediğimizi gösterme fırsatı yakaladık. Bugün hâlihazırda sınıfının en akıllı sedanı olarak tanımlanan yeni E-Serisi ile sadece önde giden araca doğru olan mesafeyi otomatik olarak korumakla kalmayan, aynı zamanda 210 km/sa hıza kadar şeritte kalarak onları takip edebilen otonom sürüş özelliği sunuyoruz,"

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster