Ana SayfaBankacılıkBankalarda dijitalleşme yarışı---

Bankalarda dijitalleşme yarışı

4 / 16
Bankalarda dijitalleşme yarışı
16 Temmuz 2019 - 12:10 www.finansgundem.com

'DİJİTAL ŞAMPİYONLAR'

Peki, bankalar bu yeni deneyime gerçekten hazır mı? Deloitte, bu soruya yanıt aramak için 38 ülkedeki 238 banka ve 10 fintech ile görüşerek 'EMEA Dijital Bankacılık Olgunluğu Araştırması 2018'i yayınladı. Araştırma; değişen müşteri tercihleri, fintech start up'larının yarattığı rekabet ve Avrupa Birliği'nin (AB) yeniden düzenlediği Ödeme Servisleri Direktifi (PSD2) gibi regülasyonların EMEA bölgesindeki bankaları dijital yetkinliklerini geliştirmeleri konusunda zorladığını ortaya koyuyor.

Araştırmaya göre; müşterilerin hizmetlere dair beklentileri ve dijitalleşme yarışı, EMEA bölgesindeki bankaların dijital şampiyonlar olmalarının ana nedenleri. Yarının dijital bankacılık şampiyonları; açık bankacılık ve bankacılığın ötesindeki hizmetleri sunmaya ve kendilerini geleneksel bankalardan üçüncü taraflara özel hizmetler sunabilen platformlara dönüştürebilenler olacak. Deloitte, raporunda Türkiye'yi de EMEA bölgesindeki dijital bankacılık şampiyonları arasında gösteriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster