Ana SayfaRöportajlarBankacılık sistemi kar etmezse ülke büyüyemez---

Bankacılık sistemi kar etmezse ülke büyüyemez

8 / 9
Bankacılık sistemi kar etmezse ülke büyüyemez
26 Ağustos 2014 - 08:58 www.finansgundem.com

BİREYSEL BANKACILIKTA 300 BİN MÜŞTERİYE ULAŞTIK, BU CİDDİ BİR BÜYÜME

Finansgundem.com: Odeabank hedeflerine ulaştı mı? İkinci 6 ay için beklentileriniz neler?

Hüseyin Özkaya: Türkiye ve yurt dışındaki makro dengelerin nasıl değişeceği önemli. Faizler çıkarsa kötü olur, üretim ve büyüme yavaş giderse sorunlu krediler artabilir. Sorunlu krediler artmak zorunda kalacağı için kullanıcıyı etkiler. İkinci çeyrekteki gibi, mevcut seviyeye yakın bir denge kurulur ise çok fazla bir şey olmaz. Onun dışındaki sürprizleri şu an bilemiyorum. Amerika ya da Avrupa’da ne olur? Jeopolitik durumlarda istisnai durumlar her zaman değişebilir.
Bizim açımızdan açıkçası belli bir seviyeye geldikten sonra aynı hızla devam ettirmek mümkün değil, şu an 20.3 milyar TL gibi belli bir büyüklüğe geldik zaten. Hedeflerimiz var tabi ama halka açık olduğumuz için söylemiyoruz. İlk yarıda büyüdüğümüz oranda büyüyebileceğimizi düşünüyorum. Sene sonunda da ki bu da bizim hedefimizdi, bireysel, mikro ve KOBİ bankacılığında daha aktif olacağız. Bireysel bankacılıkta 300 bin müşteriye ulaştık, geçen sene sıfırdan başladığımızı düşünürsek ciddi bir büyüme. Çünkü kurumsal bankacılıkta biraz daha fazla kredi verirsiniz büyürsünüz ama o önemli değil, bizim için önemli olan uzun ve sağlıklı daha fazla müşteri sayısı yapmak.

Finansgundem.com: KOBİ’lere mi, büyük şirketlere mi, bireysel bankacılık alanın da mı yoğunlaşmayı düşünüyorsunuz? Ya da başka bir planınız var mı?

Hüseyin Özkaya: Kurumsal ve ticaride belli bir yere geldiğimiz için bundan sonra bireysel ve KOBİ daha hızlı yürüyecek bizde. Bizi ilk yılda taşıyan kurumsal ve ticarideki büyüme devam edecek ama asıl büyüme bireysel ve KOBİ de olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster