Ana SayfaAraştırmaBankacıların iddialı 2013 hedefleri---

Bankacıların iddialı 2013 hedefleri

6 / 9
Bankacıların iddialı 2013 hedefleri
09 Ocak 2013 - 15:34 www.finansgundem.com

YENİ KULVAR TASARRUF

2012 yılında Türkiye’deki tasarruf oranının düşüklüğünün gündeme gelmesiyle bankalar  için bireysel tarafta yeni bir kulvar daha açılıyor. Özel bankalar artık tasarruf yönünde atıkları adımlarla da birbirleriyle yarışıyor. Cenk Tabakoğlu, halkın tasarruf konusundaki farkındalığının arttığına inanıyor ve kendilerinin özellikle eğildiği tasarrufun tüm bankaların gündeminde olacağını belirtiyor. Tasarrufun alışkanlık haline gelmesi için 2013’te birikime yönlendiren ürünler ön plana çıkacak’’ diyor.

Aynı şekilde Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç de ‘’2013 için genel anlamda tüketime yönelik bir iklim oluşsa bile tasarruf anlamında gideceğimiz çok yol var. Bireylerin birikim ürünlerine olan ilgisinin önümüzdeki yıl artarak devam edeceğini ve bankaların bu konuda önemli bir rol üstlenerek müşterilerini yol gösterici ürün ve hizmetler ile destekleyeceğini söyleyebiliriz. Biz de banka olarak bireysel bankacılıkta bilançomuz yüzde 20’ler seviyesinde büyütmeyi hedefliyoruz’’ diyor.

‘’Tasarruf’’ konusunda gündem yaratmak için yıl boyunca iletişim kampanyaları düzenleyen Akbank’ın Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge de Mevduat yatırımcısının başka alternatiflere yönelmesi ve tasarruf alışkanlığının düşük olması gibi etkenlerden dolayı, 2013 yılında mevduatta çok daha fazla bir rekabet yaşanacağını açıklıyor. Faiz oranlarındaki düşüş uzun yıllar boyunca yüksek getiri sağlamış müşterilerin, bu ortamda alışması zorlaştıracak. Ama bu noktada ‘’bankasız’’ müşteri sayısının yaklaşık 19 milyon olmasının yarattığı potansiyeli de unutmamak gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster