Ana SayfaAraştırmaBankacıların iddialı 2013 hedefleri---

Bankacıların iddialı 2013 hedefleri

2 / 9
Bankacıların iddialı 2013 hedefleri
09 Ocak 2013 - 15:34 www.finansgundem.com

MEVDUATTA HIZ DÜŞECEK Mİ?

Bireysel bankacılığın en önemli ürünlerinden mevduat açısından 2012, faizlerin hızlı bir şekilde aşağıya geldiği ve yüzde 10’un altı oranlara oturduğu bir yıl oldu. 2013 yılında da faiz oranların bu seviyelerde devam etmesi bekleniyor. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, ‘’2013 yılında mevduat faiz oranları, yine düşük seviyelerde olacak. Ancak yıl sonuna göre faizlerin bir miktar yukarıda seyredeceği söyleyebilirm ’’ diyor.

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge de bu nedenle mevduat tarafında büyümenin yavaşlamasını öngörüyor. ‘’Zira düşen faizler, yatırımcıların eski getirileri farklı enstürmanlarda aramasına yol açacak’’ diyen Tözge, ürün çeşitliliği artan yatırım fonlarına ve hisse senedi piyasalarına olan ilginin artmasını bekliyor.

Yapı Kredi Bankası Perakende Bankacılık Pazarlama Grup Direktörü Mehmet Cemalcılar, önümüzdeki yıl mevduatın, pazarın en hızı büyüyen ürünlerinden birisi olacağı görüşünde. Cemalcılar, 2013’te mevduatta yüzde 13 büyüme öngörülüyor

Tabii mevduat alanında son yıllarda artan altın mevduat hesaplarına da dikkat çekmek çekmek gerekiyor. 2012 Kasım sonu itibarıyla altın mevduat pazarı, yüzde 20 büyüdü ve önümüzdeki yıl da altın hesaplarının en hızlı büyüyen pazar olacağı öngörülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster