Ana SayfaBankacılıkBanka bilançolarında 7 veriye dikkat---

Banka bilançolarında 7 veriye dikkat

7 / 10
Banka bilançolarında 7 veriye dikkat
07 Ağustos 2019 - 11:18 www.finansgundem.com

 4- EN KRİTİĞİ SORUNLU ALACAK

Sektörün sağlıklı olup olmadığını gösteren ana gösterge, aktif kalitesi. Bu nedenle ekonomi yönetiminden uluslararası kuruluşlara kadar pek çok kesimde odaklanılan ilk bilanço kalemi, sorunlu alacak göstergesi. “Şu anda en çok tartışılan taraf, verdiğimiz kredilerden ziyade, Türk bankacılık sisteminin kredi kalitesine yönelik” şeklinde basma konuşan Hüseyin Aydın, sektörde bugün sorunlu kredilerin toplam krediler içindeki payının yüzde 4,2 olduğunun altını çiziyor. “Söz konusu olan yüzde 4, bizim yüzde 4’te kabul ettiklerimiz, tamamen ortadan kalkmış, tüketilmiş aktifler de değil” yorumunu yapıyor.

Vakıfbank Genel Müdürü Üstünsalih, bankaların yüksek oranda karşılık ayırması ve büyük bir kısmının teminatının bulunması nedeniyle bu alacakların önemli bir risk oluşturmayacağını düşünüyor.

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, geçtiğimiz yıllara oranla artış görülse de sorunlu alacaklar oranında piyasanın stabilize olması ve kredi hacmindeki büyümeyle 2019’un sonunda yukarı yönlü hareketin sonlanacağını tahmin ediyor.

Peki bu yıl sonu kaçı görecek? İş Yatırım yıl sonu takip oranı beklentisi yüzde 6’nin biraz altında. Bülent Şengönül, “Fakat tahminlerimize göre tepe noktası 2020’nin ikinci yarısında yüzde 6,7 ile görülecek” diyor. Şeker Yatırım Analisti Sevgi Onur da bu oran için yıl sonunda yüzde 6,7’yi modelliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster