Ana SayfaBankacılıkBanka bilançolarında 7 veriye dikkat---

Banka bilançolarında 7 veriye dikkat

4 / 10
Banka bilançolarında 7 veriye dikkat
07 Ağustos 2019 - 11:18 www.finansgundem.com

1- SERMAYE YETERLİLİĞİ GÜCÜN GÖSTERGESİ

Bankacılık sektörünün güçlü olup olmadığının en belirgin göstergesi, sermaye yeterliliği... Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, sektörün sermaye yeterlilik rasyosunun dünyada kabul görmüş yüzde 8’in çok üzerinde olduğunu vurguluyor. “Türkiye’de kredi talep edenlerin taleplerini karşılayacak güçte, kuvvette ve kudrette bir bankacılık sektörü var” diye konuşuyor.

BDDK verilerine göre mayıs sonunda sektörün sermaye yeterliliği yüzde 17,1. 2018 sonunda bu oran yüzde 17,3'tü. Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, bu rasyonun önemini, ülke ekonomilerinde tartışılmaz öneme sahip bankacılığın karşılaşabileceği sistemik risklere karşı alınan temel önlemlerden biri şeklinde açıklıyor.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ise şu değerlendirmeyi yapıyor: “Denetleyici kuramların yaptığı düzenlemeler ve bankaların gösterdiği hassasiyet, birçok gelişmekte olan ülkeye kıyasla Türk bankacılığının şoklara karşı dayanıklılığını artırdı. Nitekim zorlu dönemlerde bile sektörün hem ekonomiye desteği sürdürüyor hem güçlü sermaye yapısını koruyor.”

2018 ağustosundaki kur dalgalanmaları sonrası. pek çok oyuncu sermaye artırımı yaparak kendini korumaya aldı. Sermaye yeterliliğinde 2019 yılı trendine dair Kaan Gür, “Kurda önemli bir değişim yaşanmaması durumunda sektörde sermaye yeterliliğinin mevcut seviyelerde seyretmesini bekliyoruz” yorumunda bulunuyor. Consultista Danışmanlık kurucusu Alp Aksudoğan ise yıl sonu kârlarında düşüş ve kredilerde yazılması muhtemel zararlar nedeniyle bu oranda daha da düşüş görmenin şaşırtıcı olmayacağını aktarıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster