Ana SayfaRöportajlarBahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak---

Bahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak

1 / 5
Bahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak
14 Ocak 2015 - 12:42 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Türk sanayisinin en güçlü temsilcilerinden biri olan İstanbul Sanayi Odası, 17 bini aşan üyesiyle , Türkiye sanayi sektörü üretiminin yaklaşık yüzde 34’ünü gerçekleştiriyor. Yarattığı istihdam ve katma değerle Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri bulunan ‘dev’ örgüt, İstanbul’a iki yeni organize sanayi bölgesi kazandırmanın peşinde. Türkiye’nin en büyük sanayi odasına başkanlık yapan Erdal Bahçıvan “İSO olarak, OSB konusu önemli gündem maddelerimizden birini oluşturuyor. Bu bağlamda bir Organize Sanayi Bölgeleri Geliştirme İhtisas Kurulunu oluşturduk” dedi. Bahçıvan, Türk ekonomisinin yeni yıldaki beklentileri için de, “İhracat yine büyümede önemli bir aktör olma görevini sürdürecek.  Petrol fiyatlarının düşmesi hem cari açığa katkı yapacak hem de enflasyonun düşmesi noktasında Türkiye’ye son derece önemli bir fırsat verecektir” diye konuştu. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, G-20 Dönem Başkanlığı’ndan İstanbul Finans Merkezi’ne, İstanbul sanayisinden Türk ekonomisine Finansgundem.com’un sorularını yanıtladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU14 Ocak 2015 14:59

    sanayi istanbul un dışına taşınmalıdır, anadolu da sanayi için çok daha uyğun yerler dururken, istanbul un mevcut hali gözönünde bulundurulduğunda, iki adet daha OSB nin düşünülmesi mantıklı ve gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır. İstanbul un artık bu saatten sonra ancak turizm, kongre ve finans merkezi olarak görev yapması daha olumlu olacaktır.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster