Ana SayfaGündemAvrupa'da tren yolculuğu: Batı'da 'hayal', Balkanlar'da 'kabus'---

Avrupa'da tren yolculuğu: Batı'da 'hayal', Balkanlar'da 'kabus'

1 / 4
Avrupa'da tren yolculuğu: Batı'da 'hayal', Balkanlar'da 'kabus'
20 Şubat 2020 - 15:57 www.finansgundem.com

Fransa'nın dünyaca ünlü yüksek hızlı treni TGV'den Moldova'nın Sovyetler Birliği döneminden kalma tahta sıralı vagonlarına kadar Avrupa'da yolcu trenleri büyük bir çeşitlilik gösteriyor.

Fiyat, hız, dakiklik ve sefer sayısını göz önünde bulundurarak hazırlanan Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) son raporunda özellikle Balkanlar'da trenlerin durumunun 'çok kötü olduğu' tespiti dikkat çekiyor.

Arnavutluk'ta mali kaynak yetersizliğinden dolayı yakıt alınamaması nedeniyle geçtiğimiz kasımdan, Şubat 2020'ye kadar tek bir sefer yapılamadı. Devlet demir yolları HSH, seferlerin askıya alındığı konusunda resmi bir açıklama da yapmamış. Halk sosyal medya platformu Facebook'ta oluşturulan gruplarda payaşılan mesaj ve fotoğraflar sayesinde durumdan haberdar olabildi.

WEF raporunda her ülkenin demiryolları 7 üzerinden değerlendiriliyor. Son sıradaki Arnavutluk'un notu sadece 1,2. Kendisini diğer Balkan ülkeleri Sırbistan, Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya 2 puanla takip ediyor.

Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan, Romanya, Slovenya ve Yunanistan Avrupa Komisyonu'na göre en kötü donanıma sahip yolcu trenlerinin bulunduğu ülkeler. En iyiler ise Hollanda, Finlandiya, Almanya ve İspanya olarak sıralanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster