Ana SayfaBankacılıkAktifbank sigortacılığa da girdi---

Aktifbank sigortacılığa da girdi

1 / 8
Aktifbank sigortacılığa da girdi
01 Nisan 2013 - 21:49 www.finansgundem.com

Aktif Bank, 6 yılda 53 kat büyüdü. Üstelik bunu şubesi ve mevduat toplama izni olmadan yaptı. 2013’te daha görünür ve daha dokunulabilir olmayı hedefleyen banka, kar odaklı ilerlemişini sürdürüyor. Genel Müdür Dr. Önder Halisdemir, bu yıl başlayan olgunlaşma döneminde hedeflerinin bankayı 5 milyar dolarlık büyüklüğe çıkarmak olduğunu söylüyor. 2018’den önce bu hedefi yakalayacaklarını açıklayan yönetici, “5 milyar dolar kendimizi iyi hissettiğimiz bir büyüklük olacak. Bu rakamı ne zaman yakalarsak ben orada frene basarım” diyor.
Aktif Bank, yarattığı yeni nesil bankacılık modeliyle farklı bir yere sahip. Yapılandığı 2007’den bugüne 53 kat büyüdü. Üstelik bunu şubesi ve mevduat toplama izni olmadan yaptı. Bankanın karlılığı da sektöre göre gayet yüksek. Banka karını 2012’de bir önceki yıla göre yüzde 65 artarak 82 milyon TL’nin üzerine taşıdı. Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, “bugün 3,5 milyar TL’yi geçen bir aktif büyüklüğe kavuştuk. Türkiye’nin en büyük yatırım bankası haline geldik” diyor.
bu yıl 5 binin üzerinde küçük işletmenin kullanacağı yeni bir platform açacaklarını da belirten Halisdemir, ikinci beş yıllık olgunlaşma döneminde bankayı 5 milyar dolarlık büyüklüğe çıkarmak istiyor. “ atletik büyüklüğümüzü kaybetmeyelim istiyoruz. 5 milyar dolar kendimizi iyi hissettiğimiz büyüklük olacak. 5 milyar doları ne zaman yakalarsak ben orada frene basacağım” diyor.
“Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir ile bankanın olgunlaşma dönemindeki yeni adımlarını, yurtiçine ve dışına yönelik hedeflerini konuştuk:

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster