Ana SayfaMakro Ekonomi29 sektörün cari karnesi---

29 sektörün cari karnesi

6 / 6
29 sektörün cari karnesi
04 Nisan 2018 - 12:06 www.finansgundem.com

DESTEK BEKLENTİSİ

Birçok sektör de performansını artırmak için katma değer yaratmaya odaklanıyor, hükümetten de destek bekliyor. Treyler sektörü yan sanayiye yönelik yatırımlarla ithal girdileri azaltma planları yapıyor. 

Koluman Otomotiv Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “Yurt içindeki kurulu kapasite kullanımını artırıcı teşvikler vermek önemli. Hükümetin sağlayacağı hurda ve KDV teşviki de sektörümüzün gelişmesine önemli derecede pozitif bir fayda sağlayacak” diyor. 

Endüstriyel mutfak sektörü inovatif ürünlerle cari fazlasını artırmak istiyor. Plastik sektörü de daha çok katma değer yaratma peşinde. 

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, daha katma değerli inovatif ürünler imal etmek ve üretim teknolojilerindeki enerji verimliliğini artırmak gerektiğini ifade ediyor. İnşaat malzemeleri sektörü ithal ürünleri içeride üretmeyi ve ihracatta katma değeri artırmayı planlıyor. 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Ferdi Erdoğan, “Dışarıya daha fazla katma değerli ürünler ihraç etmeli, iç pazarda daha fazla yerli üretim kullanmalıyız” diyor. 

Her ne kadar ambalaj sektörü dış ticaret fazlası verse de plastik, kâğıt, karton, ahşap ve metal ambalaj hammaddeleri ağırlıklı olarak yurt dışından tedarik ediliyor. Bu durumun sektörün en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, “Sürdürülebilir büyüme için hammadde konusunda dışa bağımlılığı devre dışı bırakmanın formülleri üretilmeli” diye konuşuyor. (NİLÜFER GÖZÜTOK ÜNAL/CAPİTAL TÜRKİYE DERGİSİ

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster