Ana SayfaMakro Ekonomi29 sektörün cari karnesi---

29 sektörün cari karnesi

5 / 6
29 sektörün cari karnesi
04 Nisan 2018 - 12:06 www.finansgundem.com

İDDİALI HEDEFLERE DİKKAT

Cari fazla veren sektörler daha fazlanın peşinde... Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, Türkiye’nin mevcuttaki kumaş altyapısını önümüzdeki dönem geliştireceğini ve konfeksiyon sektörünün ithal kumaş ihtiyacının da azalacağını ifade ediyor. 

Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, “Yeni projelerin ülkemize çekilebilmesi ve aynı zamanda katma değeri yüksek ürünlerin üretimiyle dış ticaret dengesine pozitif katkı sağlamaya devam etmek mümkün olacak” diyor. 

Limak Çimento Grubu CEO’su Gültekin Aksüyek, Türk çimento üreticilerinin gerek mevcut ihracat kanalları üzerinden gerek yurt dışında yapmakta oldukları yeni yatırımlar yoluyla yeni pazarlara girerek cari fazla vermeye devam edeceğini söylüyor.

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri İpek İşbitiren, dış ticaret fazlasını artırmak için sektörde sanayiye yönelik hammadde üretimiyle kaliteli hammadde ve optimum maliyet dengesini sağlamak gerektiğini söylüyor.

Son yıllarda ayakkabı ithalatına getirilen ek gümrük vergileriyle sektörde kapasite kullanım artışının sağlandığını belirten Yakupoğlu Deri Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yakupoğlu, yine de alınacak çok yol olduğunu ifade ediyor. “Sektör dünyada kapasitede yedinciyken ihracatta ilk 20’ye giremiyor. Yenilikçi ve yaratıcı bir yaklaşımla ihracattaki payımızı üst sıralara taşıyabiliriz” diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster