Ana SayfaMakro Ekonomi29 sektörün cari karnesi---

29 sektörün cari karnesi

3 / 6
29 sektörün cari karnesi
04 Nisan 2018 - 12:06 www.finansgundem.com

AÇIK KAPANIR MI?

Cari açık veren sektörler, bu durumun üstesinden nasıl gelebilir? Sektör yetkilileri, yerli kaynakların etkin kullanımı, yerli üretimin desteklenmesi ve katma değer artışı sağlayacak teşviklerle bu konuda yol alınabileceği görüşünde. 

Kimya sektöründe cari açığın kapanması için yüksek katma değerli üretim ve ihracat birim kilogram değerinin artırılması gerekiyor. Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası (KİPLAS) Başkanı Feridun Uzunyol, “Sektörün gelişimi için yeni ve modern teknolojiyle sermaye yoğun üretime ve dolayısıyla büyük ölçekli yatırımlara ihtiyaç var” diyor. 

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, öncelikle birincil alüminyum üretimi için gerekli olan enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. 

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, yerli makinenin tercih edilmesinin dış ticaret açığının azaltılmasının yanında, sanayiciyi yeni yatırımlar yapma konusunda teşvik edeceğini söylüyor. 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, “İthalatın azalmasını sağlamak için milli madenlerimizi yeryüzüne çıkarmak gerekiyor” diyor. 

Matlı Yem Sanayi Başkanı Önder Matlı’ya göre tarımda kapsamlı bir reform hareketi olmadan yemdeki açığı kapatmak mümkün değil.

Enerji Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can da fosil yakıtlarla enerji ihtiyacı karşılandığı ve ülkemizde büyük petrol sahaları ortaya çıkmadığı sürece akaryakıt sektöründe dengenin lehimize dönme olasılığını düşük görüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster