Ana SayfaRöportajlar250 milyar dolarlık fırsat kaçtı---

250 milyar dolarlık fırsat kaçtı

2 / 8
250 milyar dolarlık fırsat kaçtı
26 Ağustos 2014 - 09:14 www.finansgundem.com

“İNŞAAT GELİŞİM DEĞİL TÜKETİM SEKTÖRÜDÜR”

Finansgundem.com: Bodrum’da yapacağınız golf oteli ne aşamada?

Mehmet Yıldırım: Bodrum’da havalimanına 10-15 km uzaklıkta bir bölgede yaklaşık 1000 dönümlük bir arazimiz var. Ruhsat işleri bitti ama daha projenin inşaatına başlayamadık. Başlangıçta yabancı yatırımcılarla birlikte golf sahası ve villalar inşa etmeyi düşünmüştük. Ama sonra Avrupa’daki krizden etkilendik. Türkiye’de ev satın alan yabancıların sayısında büyük bir düşüş oldu. Avrupalılar Bodrum, Milas, Didim bölgesinde yılda 5-6 bin adet konut satın alırken, bu sayı birden 20-30’lara düştü. Biz de ister istemez durduk. Şimdi görüşmeler yeniden başladı. İspanyollar ve İngilizler’le görüşüyoruz. Proje daha netleşmedi ama yine uluslararası bir proje olarak düşünüyoruz.

Finansgundem.com: Bugün inşaat sektörünün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mehmet Yıldırım: Bugün inşaat maalesef ülkenin ileriye dönük gelişimine katkısı olacak bir sektör değil, bir tüketim sektörüdür. Gelir düzeyi 10 bin doların altında olan bir kitleye siz milyon dolarlık evler satmaya çalışıyorsunuz. Banka kredisi kullanarak ev alıyor, borçlanıyor insanlar. Sadece evi almak da yetmiyor. Lüks bir sitede ev alınca, eşyalarını, arabalarını değiştirmek durumunda kalıyorlar. Çocuklarını devlet okulundan alıp özel okula veriyorlar. Halkın yüzde 90’ı borçlu durumda. Toplum her an patlayacak bir mesele buluyor. Maalesef Türkiye son 5 senede 150 milyar dolar ihracat kıskacında kaldı. Politikalar üretime, sanayiye dönük değil tüketime dönük olunca tasarruflar da eldeki sermaye de buralara gidiyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster