Ana SayfaGündemSamsunlu: 12 yılda 12 milyar euro kira ödeyeceğiz---

Samsunlu: 12 yılda 12 milyar euro kira ödeyeceğiz

1 / 4
Samsunlu: 12 yılda 12 milyar euro kira ödeyeceğiz
04 Haziran 2018 - 11:19 www.finansgundem.com

Üçüncü Havalimanı yatırımının yüzde 90'ı tamamlanmış durumda. İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, "Havalimanımız hem yolcu hem de kargo hub'ı olacak" diye konuşuyor.

Zamanla bir yarış yaşanıyor. Şantiyenin girişinde hafta, gün, saat, dakika ve saniyeyi gösteren büyük bir pano var. Yarış, ilk uçağın 29 Ekim'de tekerleğini piste koyabilmesi için... Ekonomist’ten Talat Yeşiloğlu İstanbul'un yeni havalimanı inşaatı için İGA CEO'su Kadri Samsunlu ile dev şantiye alanındaki ofisinde buluştu. Program doğrultusunda yürüyen çalışmaları anlatırken büyük bir heyecan yaşayan Samsunlu, yeni havalimanında yolcuların rahat etmesi için sağlanacak olanakları, girişimcilere sunulacak fırsatları da anlattı. Yolcu kapasitesi kadar ihracatçılar için büyük bir önem taşıyan kargo kapasitesine ilişkin de özel açıklamalarda bulundu.

-29 Ekim'e kadar olan süreçte herhangi bir gecikme durumu var mı? 

-29 Ekim'de açacağımız kısmın yüzde 90'ı tamamlanmış durumda. Önümüzde beş ay var. Bu sürede bir gecikme olmadan havalimanını hazır hale getireceğiz. Altyapı tarafı yüzde 93-94'lere geldi, üst yapıda da yüzde 80'leri geçmiş durumdayız. Yani şu an itibariyle bir sıkıntı yok ve 29 Ekim'de hazır olacağız. 

Bugünkü düzeyden ileri olacak şey nedir? Yolcuların daha evlerinden çıkmadan mobil cihazları üzerinden kendi uçuşlarıyla ilgili bütün bilgilere ulaşmalarını sağlayacağız. Yol durumu, havalimanı doluluk durumu, uçağın durumu gibi bilgileri yolcuların cep telefonları üzerinden görmelerini sağlayacağız. Otoparkta yer ayırtma sistemi olacak. Atatürk Havalimanı'na göre iki kat civarında yeni teknoloji X-ray cihazları, 2,5 kat civarında pasaport kontrol bankoları olacak. Böylece yolcuların bekleme sıkıntısını aşmış olacağız.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster